Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
dechoоо - специалист
И на мен не ми се е налагало да чертая, ама от миналата година по това време като ме е захапала тая елипса :-D и така

:partyman: :partyman: :partyman:
subzero - специалист
за съжаление отново имам проблем :( начертах си както ми показахте овала на първото ниво и си захванах нарязаното UD по чертата и до тук никакви проблеми, но сега като направих второто ниво и си пуснах листите гипсокартон 10 см навсякъде навън от захванатото UD защото мисля борда да ми е 7 см и се опитах да начертая нов овал и само да срежа после картона по чертата ударих на камък :( защото не се получава навсякъде еднакъв размер от нарязаното UD на първото ниво (7 см) :? кажете как да си го начертая да ми е навсякъде 7 см да се получи нещо подобно

Прикачен файл

борд1.jpg
борд1.jpg (14.44 KиБ) Видяна 5364 пъти
simeonov_74 - специалист
10 пъти го прочитам и не мога да те разбера. Ако спазваш етапа на монтажа на УД-тата, картона, Цд-тата, посто нямакаде да сбъркаш. Какви са тези 10 см и на къде стърчат?

1 Монтираш си УД-то по тавана
2 Монтираш 7 сантиметровия борд за УД-то на 1-во ниво
3 Монтираш Нарязаното УД за долното ниво на 7 сантиметровият борд
4 Монтираш УД по стената на 7см от 1-вото ниво
5 Монтираш ЦД-тата за 2-рото ниво от стената до борда
6 Монтираш картона на 2-рото ниво да стърчи извън овала
7 Изрязваш с трионче стърчащата част плътно до овала и си готов

Прикачен файл

4.JPG
4.JPG (68.83 KиБ) Видяна 5339 пъти

Прикачен файл

3.JPG
3.JPG (58.49 KиБ) Видяна 5339 пъти

Прикачен файл

2.JPG
2.JPG (60.07 KиБ) Видяна 5339 пъти

Прикачен файл

1.JPG
1.JPG (57.45 KиБ) Видяна 5339 пъти
subzero - специалист
извинявам се но явно не съм успял да го обесня както трябва! имах в предвид че съм си пуснал гипсокартона на второто ниво с 10 см по на вън от борда за да може да ми остане 7 см за скритото осветление след като начертая овал същия като първото ниво но с 7 см по на вън от борда! иначе всичко др съм го направил вече! ето виж снимката за да ти стане малко по ясно защото така като го чета и аз чак се обърквам :)

Прикачен файл

_822_211.jpg
_822_211.jpg (45.46 KиБ) Видяна 5327 пъти
dechoоо - специалист
Режиш от картона един кръг с диаметър 14 см. В центъра (r=7 см) му правиш дупка колкото да можеш да прекараш молив, но да не е прекалено плътно, за да може да се върти. Опираш шаблончето до поличка, и го въртиш по нея....

Прикачен файл

шаблон [640x480].png
шаблон [640x480].png (14.81 KиБ) Видяна 5323 пъти
alexb - специалист
според мен проблема на човека е че иска скрито осветление.

На мен ми се губят няколко етапа.

Предоплагам че ти си пуснал вече първия борд който трябва да е на отстояние 7 см от втория борд който е отворен за да може да излиза светлина.

Ако е така то работата е елементарна: Взимаш едно трупче с размер в най-широката част 6 см към него приспособяваш резец от макетно ножче (става с две копчета) като ножчето трябва да стърчи 1-2мм.

Взимаш трупчето и го притискаш към първия борд като го ползваш за водач, като притискането трябва да е към първия борд и надолу и започваш да режеш. Режеш един метър и след това с трионче през 50 см си правиш нарези за да можеш да счупиш картона, чупиш картона и режеш отдолу по счупеното.

Останолото предполагам ти е ясно?
subzero - специалист
еееее браво момчета :prayer: за това не се сетих сам а ще стана и то доста точно :) двамата ми казвате едно и също но по два различни начина но на dechooo ще ми е по труден начина понеже няма да може да се начертае точно до стената а ще е на разтояние от 7 см иначе ще се получи :player: А това с ножчето и трупчето е просто върха :-D благодаря ви и на двамата и то мн :)
simeonov_74 - специалист
Ааааааа сега разбрах какво те мъчи. Става и по двата начина, но според мен на dechooo е по лесеният, тъй като не съм сигурен при приспособяването на макетното ножче към трупчето с копчета дали няма да се счупи и да се вкараш в някакъв филм, но ти си решаваш кой от двата начина да избереш :wink:
dechoоо - специалист
Ти си решаваш :wink: . Но имай предвид, че трябва да държиш трупчето успоредно на поличката, иначе къде по малко, къде повече пак ще ти избяга.
subzero - специалист
искам да попитам как се правят тези форми на снимките? гледам че са начертани супер точно преди да се захване нарязаното УД и се чудя как? значи за кръг и елипса съм правил и ми е ясно не се чудя как се чертаят такива нестандартни форми? пак ли с конец и рапидки или нещо др? http://www.dbs-bg.com/Galery/FT2/index.html

Тема "въпрос относно направа на форма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: