Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
torbalan - Дървен философ
от фибран чак не виждам смисъл ;)

найлон и отгоре замазка с армировка :)
chapara - майстор
torbalan написа:
от фибран чак не виждам смисъл ;)

найлон и отгоре замазка с армировка :)
Изображение
ebahti - майстор
направи я по дебела -поне 6см и задължително армирай......имай напредвид че винаги ще хлопа на кухо,амаа не е болка за умиране
piron45 - майстор
kittten1 написа:
Здравейте на всички, въпроса ми е следния, възможна ли е замазка 5 см. върху сгурия ?
Пич, махай тая сгурия. Нищо не печелиш от нея.Ако я замажеш отгоре и след време просмуче влага от земята към нея, тя ще поема от влагата и се разпада на каша.
За мен най добрият ти вариант / този който аз бих избрал ако съм в твоето положение / е - махаш сгурта изцяло, полагаш найлон и ако искаш и топло изолация си сложи фибран или стиропор за под и отгоре отново найлон и армирана замазка. Всичко останало ще бъде компромис, от който няма да спечелиш нищо.
Успех
alsted - майстор
Моето мнение е, че сгурията си е много добър материял. В нашия край има направени доста къщи от сгурбетон. Да уточня пропорцията: 6 колички сгурия/ 50кг цимент. Един друг стар термоизолационен материял - керамзит /на руски/ си е пресована сгурия. За по-удобно пускахме с бетонпушката рядък циментов разтвор от горе му и на практика се самонивелираше. Имаше обаче коментар, че се нарушавали термоизолационните му качества. При застилане с по-сух /земномокър/, наистина кънти и е крехък. Ако отгоре обаче ще има дюшеме - няма проблем.

Най-много обаче ми хареса идеята с найлона и армировката, като бих предложил: изгребваш сгурията, полагаш слой найлон, връщаш сгурията, арматурната скара и полусуха циментова замазка, мокрена ежеднавно, да речем една седмица.
sian - специалист
piron45 написа:
kittten1 написа:
Здравейте на всички, въпроса ми е следния, възможна ли е замазка 5 см. върху сгурия ?
Пич, махай тая сгурия. Нищо не печелиш от нея.Ако я замажеш отгоре и след време просмуче влага от земята към нея, тя ще поема от влагата и се разпада на каша.
За мен най добрият ти вариант / този който аз бих избрал ако съм в твоето положение / е - махаш сгурта изцяло, полагаш найлон и ако искаш и топло изолация си сложи фибран или стиропор за под и отгоре отново найлон и армирана замазка. Всичко останало ще бъде компромис, от който няма да спечелиш нищо.
Успех
Може ли в замазката да се заложат тръби за водно подово отопление?
Dewalt - специалист
Не е ли по добре сгурията да изчезне изцяло
По добрия вариянт за топлоизолация е фибрана,вместо да се застилат найлони и т.н
А след това една читава замаска с армировка и готово.
Нито ще е студено,нито ще бие на кухо или ще подава с времето.
Явно сгурията си е била материал ама едно време.
Нали технологиите се променят - нека ги следваме
alekghe - специалист
Здравей!Според мен слагаш полиетилен,отгоре една мрежа ф2,5 или 3 мм,задължително на фиксатори поне 15мм,за да не легне върху полиетилена и полагаш замазка минимум 6 см.Не е лошо да сложиш полипропиленови фибри в замазката.Не поливай сгурията,защото влагата която ще събере ще се отделя много време и като не може да мине през замаската ще тръгне по стените.Ако слагаш тръби за подово е хубаво да ги привържеш към мрежата със свински опашки.Необходимото бетоново покритие над тръбите е минимум 20 мм.,така ,че от там ще съобразиш и диаметъра на тръбите.
n_d
При мен под паркета излезе сгур-бетон.След като изкарах гредите е доста неравен.Въпроса ми е:
Да положа арматурата и да направя замаската или да изравня със замаска(3:1) след ,което да положа наилон,арматура и замаска?
колко сантиметра минимум може да е замаската?

Тема "Замазка върху сгурия ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: