Всички въпроси за вилата.
hristomirov - специалист
Здравейте!Нов проблем си създадох :-D Имам 2 варела от по 200литра и искам да ги използвам за вода за битови нужди като резервоари за вилата.Само че в единият е имало нафта ,а в другият масло.Скакво да ги измия без да ги раздънвам?На пароструйка вече питах-няма да стане както трябва :?
ArturDent - Почти Безобиден
Разтвор на киселина или основа. Идеи които ми идват - сода каустик, негасена вар..
Е не е безконтактно !
hristomirov - специалист
Имам негасена вар!1 към колко да я разтворя?И лошото е че мога да бръкна само със бояджийска четка и то с удължение...!А дали преди това да не сипя и по малко бензин?
ArturDent - Почти Безобиден
Аз само импровизирам, от химическа гледна точка.
Идеята която ми идва на ум е да напълниш колкото може негасена вар, да сложиш някоя кофа вода (топла), запушваш варела.
После го потъркаляш малко, оставаш варта да си свърши работата завърташ пак малко и т.н.
Бензин може, ама преди варта, не заедно - губи се смъсъла. Пък и бая бензинец ще отиде да отмиеш маслото.
Е след варта ще трябва да миеш ....
И внимателно! Варта е опасна.
hristomirov - специалист
Никакъв не е проблема ако смеся бензин и масло или нафта и после в резервоара-всичко през ауспуха! :-D Въпроса е после дали като сложа вар и вода ,варела няма да продължи да мирише и да излизат мазни пена...? :?:
sian - специалист
--Питай гуглето за обезмаслител (концентрат).
complast - специалист
Калцинирана сода и вряла вода.
stiv1961 - майстор
ArturDent написа:
Аз само импровизирам, от химическа гледна точка.
Идеята която ми идва на ум е да напълниш колкото може негасена вар, да сложиш някоя кофа вода (топла), запушваш варела.
После го потъркаляш малко, оставаш варта да си свърши работата завърташ пак малко и т.н.
Все си мисля,че с негасена вар и вода ще има буммммм
Армагедон - специалист
Мисля че не си струва риска, дори и за битови нужди. Никой от гореизказалите се не ти дава 100 % гаранция.
Качествени обезмаслители имат Мафра и Вюрт !!!
hristomirov - специалист
Май няма да се окаже толкова лесна работа :? Мисля си за още един мн. елементарен вариант : изплаквам с бензин,после сипвам суха пръст(почва) да поеме и изплаквам с вода и веро....и отново,но дали ще стане??

Тема "Безконтактно обезмасляване на резервоар за вода:?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: