georgebg написа:сега ... , все още мога да броя и покрива е двускатен,Имаш един голям скат, а другия е разчупен на 3 по-мьлки, защото имаш УЛАМА. Относно термомоста, ще се наложи да топлоизолираш бетонната стреха. Но как ще решиш проблема с "челната дъска" върху която са монтирани олуците. За водосточните тръби е ясно че трябва да се демонтират и после да се монтират. Колко е дебел цокъла?
строителя не ме работи, или по-скоро говорих с инвеститора, а и обекта е строен преди десетина години ... беше просто съвет.
Няма течове, няма счупени керемиди така че мога да не го бутам засега.
отвътре ме притеснява единствено малката стая 20 кв. за която казах че ще слезе доста ниско ако сложа10-15 см изолация., иначе навсякъде другаде не е проблем и 20.
остава да се помисли за термомоста външна изолация стена- вътрешна таван...
tetomaster не искам да те обидя, просто при 170 кв. здрави керемиди, защо ми е да ги сменям?
а относно изолацията на откритите тераси ?
къде имам улама - виж не съм специалист, но съм се качвал на покрива - имам едно право било и от него два ската - горе долу в съотношение 1:2 като дължина, естествено края на скатовете следва профила на къщата т.е. постигане на еднаква стряха, но никъде нямам чупки по повърхността и на двата ската - т.е. покрива е от две плоскости.
Цокъла е 3-4 см. и ако сложа изолация той ще се окаже по-навътре ...