• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
6aman - напреднал
Здравейте,
предстои ми изграждане на пълна ел инсталация на 2 етажна къща.
Разделяйки, инвестицията на цена труд и цена материал.
За цена на труд има еладжии, които ми предлагат на линеен метър, други на точка(точка за работника е контакт, ключ), отделно се смятат табла.

Точките са 98 или с плюс минус около 100. Ще има промени, но първоначално се договарям на тези стойности.
Цените за точка са от 12лв. до 16лв. на точка.

Други работници ми предлагат цена на линеен метър 0.50лв. линеен метър. С линейните метри ми е трудно да определя, колко метри ще излезе целия обект. За намаляване на дължината на трасетата, съм предвидил на всеки етаж по едно табло. (100лв. на табло)

Продължителността на работния процес бригадите с 4-5 човека, се предвижда седмица. Влиза изграждането на мрежата без вкопаване, само прозвъняване.

Цените на материалите са с ДДС:

Въпросът ми към вас е: Цените на материалите и труда към днешна дата актуални ли са? Не съм наясно с пазара на електроматериалите . Това високи цени ли са или да продължа да се договарям?

Прикачен файл

23.jpg
23.jpg (47.46 KиБ) Видяна 9779 пъти
vekarata - специалист
Би ли казал за кой град става въпрос.
ArturDent - Почти Безобиден
За това което аз знам - гофрите, коаксиалния и UTP , кабела - това малко над цените които можеш да ги купиш в който и да е магазин на дребно.
Върви в някой магазин на Кабелкомерс и ги провери.
Специално аз скоро купувак 2х16 мм мед в магазина на Кабелкомерс цената беше 12+ лв. но нямаха. Пратиха ме в склада им , да техния, с думите, че от там ще до взема доста по-евтино. Е доста по-евтино беше 7 лв с ДДС, че и без ДДС ми го дадоха.
Така че прави си сметката, дали си струваше разходката от 5-6 км. Май спестих около 100 лв./км
6aman - напреднал
vekarata написа:
Би ли казал за кой град става въпрос.
Здравей,
цените са за град Варна.
ditronix - специалист
За Варна-провери за UTP (FTP) и коаксиал в КОНРАД.Мисля,че цените ще са по-ниски,даже съм сигурен.За останалите кабели-срещу офиса на ЕКОНТ в Промишлена зона-има доста складове,разходи се до там.Пак там е и ВАЛТРОНИК-там пък има контакти,ключове,дефектно-токови защити и предпазители и каквото ти дойде на ум-все от сой,с гарантирано качество.Има и табла,които са на цените на тези в ЕЛМАРКЕТ,но с несрвнимо по-високо качество.
6aman - напреднал
Много благодаря ditronix!
Милен - майстор
Провери и в Филкаб имат всичко което ти трябва

http://www.filkab.com/main/bg/contacts/ ... 0%B0/12/2/
ivo_dedko - специалист
Здравей колега.
Виждам, че имаш архитрктурен проект, предполагам че имаш и електро проект. Проектанта трябва да ти даде количествена сметка със спесификация на всички материали и дейности. Когато си търсиш изпълнител, търси по тази количествена сметка (нека кабела да е на линеен метър, а не на точка). Поискай да ти остойностят количествената сметка, като ти дават отделно цена за труд и цена за материали. Повечето фирми пазаруват често кабели от определени фирми и получават от тях големи отстъпки (при мен отстъпките стигат до 52% от Тилком) по този начин те могат да ти предложат цена за доставка доста по-ниска от тази на която ти можеш да ги купиш.
Успех в начинанието.
vk - специалист
Горе-долу цените са това, но могат да се оптимизират с 10 - 15%. Труда ти е важен !!!
6aman - напреднал
Цените на Материалите наистина са различни в различните магазини и складове. Като най добри отстъпки намерих във Филкаб. Интересно е, че явно в България криза няма?!?! :? . Никой не го интересува какво количество, ще вземеш, какви елементи ще ти трябват и т.н.
Останах очарован единствено от Филкаб от професионалното им отношение. Ако всички фирми работят като тях - хмм по-добре ще е.
  • 1
  • 2

Тема "Цени ел кабели въпрос." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: