• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lov - майстор
Ха дйдохме си на думата. Всеки го използва както смята че му е конфортно или както му изнася и дава субективна оценка по това колко плаща на края на месеца. Аз пробвах и двата варианта и прецеих че не си заслужава аз да му слугувам в место той на мене и да се къпя под час.
И другото което пак косвено би дало някаква информация какво ни е потреблението е и количеството изразходвана вода. При мен след като направих една справка излезе по 16 м3 на месец. Макар че пак е относително аз не понасям топото пък жената я майтапя че не се къпе ами щави с вряла вода.
daniench - напреднал
мислех си че няма да ми вярвате ,ама да поясня още малко,
душа е от метро за 8 кинта ,ама е един такъв с много ситни дупчици,нещо беше 4 в 1,
като го пуснеш пръска доста яко,обаче тънки струйки вода,
1 литър вода я пръска за 40 секунди (това го засякох ,щот и аз се учудих в началото)

хайде да посмятаме 1200 секунди са 20 минути и 30 лита вода
да речем че 30 литра топла вода се получава от 15-20 литра гореща и останалото студена .
е ,що да не остане вода и за следващия ?
а ,и още нещо ,имам и три деца и ми стига.
значи лятото се къпем всеки ден ,зимата ако ни е студено много
пропускаме чат пат.
е,понякога се случва да дозагрявам ,ама това се случва щот децата кат влезат да се къпят и кат почнат да си играят се забравят.
за съдомиялната мога да кажа че е много полезен уред,в кухнята имам около 1-1.5 кубика вода на месец,и чиний на ръка не се мият.
нямам сметка да ви лъжа ,нито продавам душове ,нито бойлери
Тани - модератор
daniench написа:
мислех си че няма да ми вярвате ,ама да поясня още малко,
душа е от метро за 8 кинта ,ама е един такъв с много ситни дупчици,нещо беше 4 в 1,
като го пуснеш пръска доста яко,обаче тънки струйки вода,
1 литър вода я пръска за 40 секунди (това го засякох ,щот и аз се учудих в началото)

хайде да посмятаме 1200 секунди са 20 минути и 30 лита вода
да речем че 30 литра топла вода се получава от 15-20 литра гореща и останалото студена .
Хайде преди да посмятаме го премери пак! Току що ме провокира и премерих колко литра в минута изтича през моя душ. За 15 секунди се напълниха 2,55 литра вода. Това ще рече около 10 литра в минута :? (ето къде ходи всичката тази топла вода! ) То че от моята пита вали като порой ( не че не ми харесва де , но солено ми излиза) е ясно , но пък се чудя дали в твоя случай , които е другата крайност не се прави компромис с комфорта на къпане? Трудно ми е да си представя колко време ще ми е необходима само за да се намокря , а не ми се мисли жена ми колко време ще си плакне косата от шампоана. Може и да бъркам разбира се , но това с почти 7 пъти :? по-малко вода , направо ме озадачава! Би ли премерил отново моля те! И ако е възможно да дадеш снимка на този душ!Щом струва толкова малко , ще си купя дори да не ми върши после работа!
alfafen - специалист
Незнам за вас обаче аз с проточен бойлер ползвам вода около 3-3.5литра в минута и нещо ми е посничко а представете си с 1,5литра :shock: .Затова на мен не ми е комфортно с такова чудо.

"Тани" твоето вече си е разхищение.Обаче кефа цена няма :thumbs:
moimoimoi - майстор
скоро ходих при един познат-има хотел и в баните е сложил от тоя душ който пуска много малко вода,направо си е като воден масаж,ама по скоро е неприятно и гъделичкащо
та в ходела топлата вода е от локално парно, и от въпросния икономичен душ като е слабо пуснат дебита е толкова слаб че водата изтива :lol:,
а комфорт от взимането на душ изобщо няма-по зле е и от слаб дъждец
най икономично си е с проточен бойлер, ама достатъчно мощен /12-15 кв./за да осигури 4-5 литра дебит в минута-топла вода на момента,не складирваш топла вода като с обикновен бойлер
Тани - модератор
moimoimoi написа:
най икономично си е с проточен бойлер, ама достатъчно мощен /12-15 кв./за да осигури 4-5 литра дебит в минута-топла вода на момента,не складирваш топла вода като с обикновен бойлер
Е да ама не :irre: :irre: представи си ме мен с този бойлер - по навик ще чакам топлата вода да свърши :lachtot: :lachtot:

А как да накарам аджеба проклетото слънце да влезне в проточния бойлер!
sasooooooooo - "специалист"
daniench, нека и жена ти се изкаже за изплакването на косата си.
todortv - майстор
Тани написа:

А как да накарам аджеба проклетото слънце да влезне в проточния бойлер!
Аз съм захранил проточния от "големия" със серпентината.
Зимата,когато е слънчево ползвам проточния на 1/2 или 1/3 мощност.
"Големия" не е захранван електрически никога.

Обемните бойлери на ток и печките Диана са измислени от енергото.
sasooooooooo - "специалист"
Тани написа:
sasooooooooo написа:
daniench, нека и жена ти се изкаже за изплакването на косата си.
Ти след малко и снимки от процедурата ще искаш :lol:
Напълно сериозно питам. Жената ме ръчка, иска да знае :razz:
alfafen - специалист
moimoimoi за целта 12-15квт трябва да си в идустриална зона :lol: шегувам се но най мощния е 9кв(аз съм с такъв) за по-мощен ти е необходим 3 фазен ток :) . При 9KW I~40A а при 12~54А обикновенно главния предпазител след електромера е на 64А .Но и с 9КW можеш да се изкъпеш спокойно като регулираш дебита на вода преди бойлера да излиза вода към 50°С и разредиш топлата вода после така се увеличава малко дебита от самия душ.Не е чак толкова зле :wink:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Консумация на ел. енергия от бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: