• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
marind84 - помощник
Здравеите въпроса е следния : ако направя първо тавана по препоръките на knauf към какво и как да закрепя горните ud на предстенната обшивка /всичко е само заради изолацията/ :?
jekasus - майстор
Първо направи стените . После ще ти бъде по-лесно да закрепиш уд-та за тавана към цд-та на предстенна обшивка.
bencho_rb - специалист
Answers: 1
следваи оказанията на производителя винаги
petkomz - специалист
Първо стените втори път. Вмомента правя таван в една стая, като двете външни стени са ми с готова обшивка и при тях е в пъти по-лесно да закрепиш уд-то за тавана и да напаснеш листовете гипсокартон (стените са вече прави).
ralev - специалист
+1 първо стените
alexb - специалист
Ако ти е гредоред къщата: първо таван след това стените.

Ако е с плоча: първо стените след това тавана.

При големи площи понякога се прави първо тавана и след това останалото.
ralev - специалист
Точно при гредореда задължително първо стените, после тавана. Тавана се прави на двоина скара и не се хваща с UD към стените а се оставя плаващ. За да може да убира движенията и да не пука на снадките, ако се ходи от горе по гредореда.
Другият плюс е че, с предстенната обшивка като изправиш стените и ъглите, тавана се прави по лесно и става перфектен.
alexb - специалист
Приател, не съм много сигурен че говориш от личен опит.

1. При полагането на предстенна обшивка има едно задължително нещо "УД", при гредоред в 90% от случаите е почти невъзможно да се захване горното "УД". Не може да се захване защото просто няма за какво да се захване: рогозка и кал.

2. Не виждам какво ти пречи да направиш двойна скара със или без стените?

3. Съгласен съм че при гредоред има движения но по моии наблюедения не са ммного по големи отколкото при желязонобетон и много по малки отколкото при стоманени конструкции!
ralev - специалист
alexb написа:
Приател, не съм много сигурен че говориш от личен опит.
Щом така мислия не изгарям от желание да споря с когото и да било.
От 2000г. поработвам по малко ГК та май ми се е случвало да понаправя няко е друго гредоредче:pfeif:

Отиди на едно обучение на Кнауф, всеки месец правят в Плевен и сертификат ти издават само срещу 60 лв. А ако не ти се ходи разгледай им техническите проспекти на саита им има всякакви варианти.
alexb написа:
при гредоред в 90% от случаите е почти невъзможно да се захване горното "УД". Не може да се захване защото просто няма за какво да се захване: рогозка и кал.
Този въпрос е разискван и в други теми.
Захваща се там където и констукцията на тавана. Или нея е хващаш в калта с токсична плунка от тридневен запои :lol:
Crafty - специалист
alexb написа:
При полагането на предстенна обшивка има едно задължително нещо "УД", при гредоред в 90% от случаите е почти невъзможно да се захване горното "УД". Не може да се захване защото просто няма за какво да се захване: рогозка и кал.
Това задължително според теб или имаш някакви строго секретни извори, за които никой друг не знае? :wink:

Подсказка: Директен окачвач на 10-ина см. под тавана, какво ли ще направи?
  • 1
  • 2

Тема "Кое първо окачения таван или предстенната обшивка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: