• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 37
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
den70 - напреднал
Винаги рестартирам програмата след промяна на настройките. Сега като и казах да игнорира грешката в настройващото меню още със стартирането на програмата ми дава грешка и не мога дори да вляза в настройките. Единствено успявам да го оправя с преинсталиране на програмата. След многократни преинсталирания на програмата установих че не ми дава грешка само ако добавям или изваждам корекция например 76,+ или 76,- всички други действия /, *, не ги възприема и забива. Какъв е алгоритама по който прилагаш формулата. Аз в момента съм с делител, който ми прехвърля 3/4 от входното напрежение. За да възстановя истинската стойност ще трябва да го умножа х 1.3333. Така ли се прилага формулата или работи по друг начин?

Прикачен файл

2010-03-13_add.jpg
2010-03-13_add.jpg (93.51 KиБ) Видяна 5849 пъти
Jacket - специалист
Супер странно ми изглежда това, при мен няма такива проблеми. Ще прегледам всичко все пак наново...
Между другото с преинсталация не се ресетват настройките. Най-добре по принцип е да изтриеш db.xml и db.xsd файловете. Не знам дали не се получава и от там проблема ти, тъй като има промени в структората на базата при последната версия.
След малко тъкмо мисля да пускам още нови неща, ще видя пак какво може да причинява тия проблеми при тебе.
Иначе да, за този делител слагаш формула 1.3333,*
den70 - напреднал
Забелязал сам че се запазват настройките след преинсталация затова аз трия цялата директория и всъщност инсталирам програмата наново. При опит за умножение и деление продалжава да забива.
Сега видях и cdef_errors.log
13.3.2010 г. 23:10:42: Грешка във формула '1.3333,*': Input string was not in a correct format.
13.3.2010 г. 23:16:10: Грешка във формула '1.3333,*': Input string was not in a correct format.

Прикачен файл

2010-03-13_err2.jpg
2010-03-13_err2.jpg (85.59 KиБ) Видяна 5839 пъти
Jacket - специалист
Мисля, че се досещам... можеш ли да пробваш да разделиш на цяло число (например на 2)?
den70 - напреднал
Да с цели числа няма проблем. Пробвах с 2,* и го възприе.
Jacket - специалист
Странното е, че това точно го забелязах и го оправих, но си мисля, че беше преди да пусна версията... Правя някои последни промени и пускам новата след малко.
Jacket - специалист
Пуснах новата версия 0.60
  • Добавена възможност за експортиране на данните, засега в HTML файл.
  • Добавена възможност за директно upload-ване на графиката, след което ви се дават линкове за форуми и т.н.
  • Добавени две нови настройки на графиката - дебелина на линиите и запълване на регионите.
  • Премахнато съобщението за липса на връзка към ъпдейт сървъра.
  • Проверката за ъпдейти вече работи на всеки час, а не както досега само при стартиране на програмата. При наличие на нова версия ще виждате старото балонче в systray-а.
den70 - напреднал
С новата версия формално с настройките на формулата всичко е наред. Не дава грешка, но не променя резултата.

Прикачен файл

2010-03-14_1.jpg
2010-03-14_1.jpg (112.79 KиБ) Видяна 5631 пъти
Jacket - специалист
Утре ще свържа един LM335 и ще тествам, че така насляпо явно няма да стане... с LM35DZ няма проблеми.
den70 - напреднал
ок, и аз ще разгледам новите функции и ще ти кажа как се държат.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 37

Тема "Температурен мониторинг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: