Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
glupak - специалист
Ф16 не се ли гъне?
sinbor - специалист
Лагерите купих от "Хубата"- Пловдив на "Пещерско шосе", там продават и калибровано ф16, но е скъпо, затова го купих от "Ангел Стоилов"- склад за метали. Черупките на лагерите ми ги направи стругар от някаква алуминиева сплав (такава имах), защото в магазините са скъпи. По отношение на дебелината на валовете по-добре е да се прави с по-голям диаметър, тъй като тези моите леко се огъват, това зависи от дължината им , при мен са дълги 80 см.
Желая ви успех!
edre - специалист
Благодаря за отготвора.
Ако някой колега знае къде могат да се намерят такива неща в София,да помага моля.
bogomilZ - специалист
Trade Meister Марин Димитров 0888104384 София
линейна техника HIWIN
но търси танкети и линейни направляващи - по удачно решение от линейните лагери и по лесно за монтаж и настройка
колегата е ползвал линейни лагери, но не е ползвал оригинален вал който е повърхностно циментован
glupak - специалист
Много добро решение е предложил bogomilZ, но скъпо.
Калиброван материал, мисля стомана45, продават в склада до МГИ на Бул. Г.М.Димитров и на гара "Искър", не помня името на фирмата. Не е скъп. За линейни лагери - не зная. Линейни хаправляващи струват около 300 лв. три метра...
Танкетите - чифт - още 200...
За мен не са малко..
bogomilZ - специалист
предложеното ми решение наистина не е ефтино но крайния резултат е положителен
линейна направляваща "20" е достатъчна като товароносимост - тя се монтира на стабилна основа и не се гъне
една танкета е достатъчна (не са нужни две) - 70 лв/бр
предимството е че танкетата е комплектована с чистачи
разбира се всеки си решава
предните ми решения с втулки и подобни във времето се получават луфтове и започва да кърти ламината
хлабина 1 десета мм при ход 1 метър дава отлонение над мм
разбира се зависи и каква точност се изисква

Тема "шейна за циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: