Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
nradnev - напреднал
ИЗВИНЕТЕ,АКО НЕ Е ТУК МЯСТОТО НА ТАЗИ ТЕМА !!!
здравейте!искам да задам някои вапроси по отношение на ремонт и обновяване на стара къща с кара таван (и тавана и пода са кара-таван ,като от долу има изба).искам да знам как е одачно да се постъпи със стените(шпакловка или нещо от рода,на да е по евтино).да ми дадете съвети за пода,тъй като е дюшеме и смятам да сложа от горе направо ламинат,но пак е доста криво.смятам и че ще има нужда от обезпаразитяване за акари и тем подобни защото от 15-20 години не е обитавана къщата.инсталацията ще я подменя изцяло,дограмата също,но предимно търся решения за стените и таваните(как да стане по евино и в същото време ,ако може да е и изолиранко).благодаря ви мнго и се надявам да давате мнения!!!!
rendo - специалист
Ами ти малко искаш с прадня = боя
ем да е по евтинко ем да е чисто ем да е изолиранко

Ако искаш да е евтинко варосай стените с баданата и сложи балатум- ео ти ичистичко и евтинко :lol:

А иначе таваните вата и гипсо картон а стените ако могат да се шпакловат добре ако ли не пак вата и картон и готово
nradnev - напреднал
а ти какво ще препоръчаш?аз за пода сам решил ламинат върху дюшемето.най много ме притесняват стените,кажи ти колега шпакловката колко излиза и каква ще препоръчаш де ?? :)
rendo - специалист
Тука влезнахме в много размисли - дай да уточним някой работи:
1-тухли ли е къщата или е керпич
2-ро изпоападала ли е мазилката
3-то стените са 100 % криви
4-то - ако ще се изправят е едно ако ще се заглаждат е друго.....

А за това колко ще излезне зависи сам лище си го правиш какви матеряли ще използваш .....

Дай повече поробности а най добре снимки и ще ти поогнем до колкото е възможно

и един жокер - тая дето в мислиш с ламината и дюшемето нема да стане .... :lol:
dundurma - специалист
как е при мен в къщата
дюшеме(старото) осб,ламинат
nradnev - напреднал
ттухли е къщата.мазилката не е изпопадала,но е груба и мисля от горе замазка(шпакловка или нещо от рода),а за пода що нема да стане?питах и ми казаха че можело в/у дюшемето да се слага ламинат.а за работата -мисля сам да се захващам.аз ще си сложа ламината,ще затворя 2-3 прозореца ,ще си правя вик и ел инстала,само за тока ще викна познат да връзва(аз само кабелите ше пусна) и така ДАВАЙТЕ ИДЕИ :)))
mim - специалист
парите за ламинат ги дай за циклене на дюшамето :-D
trix - специалист
за стените:грунд за стени,лепене на стиропор(или друга изолация) 2-4 см
с флекс лепило(на гребен),шпакловка с флекс лепило и мрежа,гипс,грунд,латекс.
invizitor - специалист
колегата dundurma го е казал малко по-нагоре-между ламината и дюшемето задължително ОСБ.Живея в момента в къща,където ламината е слаган директно върху дюшемето и с времето се размества и се отварят фуги.С ОСБ-то това може да се елиминира или да се забави достатъчно,че да не ти пука :)
alsted - майстор
trix, тук анатемосват за вътрешна термоизолация / не, че аз не съм с такава/ :lol:

Тема "стара къща-кара таван(ИДЕИ)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: