Всичко за дърводелството
manito - напреднал
Привет,

рязане на MDF профил?!...

Харесал съм си примерно някакъв профил, примерно този и ако искам с какво трябва да от отрежа за да има хубав прав срез? До сега не съм имал взимане даване с MDF, както и с много други но това е друга тема, и не знам как да процедирам.

И друго да питам, продава се технически фурнир, пример PDF файл, от който ако си закупя ще имам ли някакви проблеми със залепването му върху сурово пдч? - върху какво се лепи т'ва?! Има ли някакви специални изисквания относно химичните свойства и съставки на лепилото?

Поздрави,

Ники
trix - специалист
в големите магазини режат плоскости закупени от тях,така ще е най право
mladkal - майстор
чувал съм, а и виждал, че се режат с машина като тази (и/или подобни)
, която се води гeрунг циркуляр. Колегите занаятчии също й казват и "клипер". Дърводелски фирми, цехове за дограма би трябвало да разполагат с такова съоражение.
Поздрави!

ПП.Поправката е направена поради грешно (технически причини)
изписано име на машината. При БДС Е и У са едно до друго върху клавиатурата :)
Благодаря на колегата, Конакчиев, за поправката :)

Прикачен файл

герунг.jpg
герунг.jpg (91.39 KиБ) Видяна 5393 пъти
Последна промяна от mladkal на вт мар 16, 2010 10:55 am, променено общо 1 път.
Bambookita - специалист
При Киро има готво фурнировано ПДЧ.
konak4iev - специалист
само да уточня машината се казва пендула а герунг а не гурунг означава злобка 45 градуса хубава машина с която да можешда направиш зглобката струва над 1200 лева освен нея и трябва машина за зглобка там се набиват едни пласмасови дибли като лястовичи опашки забравих им имената тази машина струва над500 лева
bisplus - специалист
konak4iev написа:
само да уточня машината се казва пендула а герунг а не гурунг означава злобка 45 градуса хубава машина с която да можешда направиш зглобката струва над 1200 лева освен нея и трябва машина за зглобка там се набиват едни пласмасови дибли като лястовичи опашки забравих им имената тази машина струва над500 лева
Затия профили става и с по евтитин циркуляр...стига диска да ти е читав и воденето му да е добро. Зглобката се получава добре и с двукомпонентно лепило за МДФ. :)
manito - напреднал
Благодаря за инфото, поздрави...
[quote="trix"]в големите магазини режат плоскости закупени от тях,така ще е най право[/quote]
да ама искат майкаси и бащаси за един ряз
bisplus - специалист
bushon_13 написа:
trix написа:
в големите магазини режат плоскости закупени от тях,така ще е най право
да ама искат майкаси и бащаси за един ряз
Тук не става въпрос за плоскости, но въпреки това според мен никаде не вземат повече от 15-20 лв на плоча което си е нормално....все пак тези машини пари струват.

Тема "Рязане на MDF профил..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: