Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
tetomaster - специалист
panalov написа:
tetomaster написа:
Много хора мислят за шума от дъжда но досега никой не е поставил въпроса за сейзмичната дейност на
Земята. .
Това е защото вали дъжд много по често (и слава Богу) а земетресение много рядко (дано е така и за напред) та затова хората се тревожат за шума.
А сградите са проектирани за да издържат на земетръс до някаква степен точно с керемиди .

П.П. това с рекламата е ясно всеки си предлага продукта и го хвали за по хубав от еди кое си .
Да се прави сравнение м/у два вида керемиди ок ,но да се сравняват тенкия и керамика е неправилно.
Посочете ми тема където говорим за нова строителство. Тук повечето хора мислят как да ремонтират, как да премахнат последствия от некачественно изпълнение. Направете си труда да прочетете малко за "тенкия". Няма такъв термин в строителството. Има термин "ламарина", което си е тънколистна стомана.
tetomaster - специалист
Добавете и тежеста на снега към покрива и помислете за какво иде реч.
Leon - специалист
Все пак не разбрах за основанието за срока на експлоатация.

А ти каква гаранция даваш?
tetomaster - специалист
Ние работим с ламарината на CORUS. А те са в 3-та на производители на стомана в Европа. Към нас ламарината идва с гаранция от 20г за покритието. А ние от своя страна даваме гаранция от 10г за монтажа. За да дам такава гаранция имам големи основания.
Leon - специалист
tetomaster написа:
Ние работим с ламарината на CORUS. А те са в 3-та на производители на стомана в Европа. Към нас ламарината идва с гаранция от 20г за покритието. А ние от своя страна даваме гаранция от 10г за монтажа. За да дам такава гаранция имам големи основания.
Само толкова?
Нещо се говореше за качествено изпълнение и т.н.

Все пак се оказах прав, че повече от 20 г. няма да издържи!!!

:lol:

п.п. Като почервенее (като лисица) след 11 години към кого да се обърна? Към CORUS ли?
п.п.п. Ако след 7 години вятърът отнесе половината тенекета, ще ти намеря ли фирмата? Съгласен ли си да ми направиш покрива, да ти платя 80%, и след 10 години останалите 20% с лихвите?
tetomaster - специалист
Ламарината която предлагаме е с полиестерно покритие и можеш да си избереш цвят какъвто поискаш по каталога на RAL. Стандартните цветове които ние поддържаме са червено (RAL 3011), кафяво (RAL 8017), керемидено-червено (RAL3009), зелено ( RAL 6020), черно (RAL 9005), бяло (RAL 9002). А относно качествено изпълнение ще ти кажа че, за да се изпълни покрива както трябва са ти нужни подходящи инструменти. Само ножицата за рязане на ламарината е към 850лв. Съгла си се че не всеки може да си позволи такива инструменти. При рязане на ламарината с ъглошлайф покритието изгаря. Независимо каквое покритието (цинково или полиестерно). По-добре ми покажи керамични керемиди след 10г без мъх по тях или битумни със запазена посипка.
tetomaster - специалист
А ако искаш наистина вечен покрив направи си покрива от мед(бакър). Но задължително трябва да спазиш цялтя технология от до.
По въпроса за 80% съм съгласен защото знам какво правя.
tetomaster - специалист
А тези които не знаят бакъра е метал
panalov - специалист
tetomaster написа:
По-добре ми покажи керамични керемиди след 10г без мъх по тях или битумни със запазена посипка.
Нямах намерение да пиша повече тук ама това ме подразни.
Покажи ми твоите керемиди след 10 години :? как ли ще изглеждат?
Leon - специалист
tetomaster написа:
По-добре ми покажи керамични керемиди след 10г без мъх по тях или битумни със запазена посипка.
Бягаш ми по тъча.
Цялата лакърдия беше за 40 г. експлоатация, че и нагоре.
А също и за рекламата.

Ако не си искал да правиш реклама, няма да си цитираш сайта.

п.п. Макар че сме общо взето по темата, за покритие на покрив, взе да става спам.
:?

Тема "Въпрос за покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: