• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 31
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Да в твоя случай си купи точния размер , пак става с малкия вентил но иска помпа и на малкия кръг .колко киловата е котела.
plamen_peev - специалист
filmatoplo
Да в твоя случай си купи точния размер , пак става с малкия вентил но иска помпа и на малкия кръг .колко киловата е котела.
40.7 кв 7-секционен Виадрус ама излизаме от темата. Точно щото ще пробвам твоя метод само с една помпа та затова не искам да намалявам цолажа.
filmatoplo - майстор
Да за гравитачно поддържане на връщащата вода в котела иска дори 2 цола при теб , но и с 1,1/2 ще стане -вентила се монтира непосредствено на изхода на котела и не по малко растояние от входа на котела 80 санта .Като вдигне котела 80-90 градуса ще циркулира идеално .Ако има бойлер той се включва отделно по горната схема .
filmatoplo - майстор
Не работеха добре котлите , но мерси за филмчетата . :wink:
filmatoplo - майстор
Вчера се хванах да рециклирам един котел Атмос 70 клв ,купен на старо .Естествено беше и ограбен външно -нямаше го терморегулатора със синжирчето Хонейвил .Вентилатора е напорен охлюв , но няма клапа която да затваря въздуха :? изглежда така са го карали .Монтирал съм 2 такива -имаха си клапи , да му правя ли клапа се чудя . :wink: Ел инсталацията и тя беше надърпана , но в нета я има -преписах я и направих .До дни ще го подкарам -клиента обаче не иска да го кичи със вентили и регулатори - пиролиза едва ли ще има :wink: негова си работа .
naskov - майстор
Ще има. Няма само да му е икономичен
vodopada - специалист
filma,ако има сухи дърва ще има и пиролиза.

/ Не работеха добре котлите , но мерси за филмчетата ./

От филмчетата не можеш да разбереш дали работи добре котела ,защото като отвориш вратичката на АТМОСА тои взима въздух от там и горенето се нарушава.Това се получава защото вентилатора на АТМОСА засмуква от камерата за разлика от висман 150 на който вентилатора нагнетява в камерата и затова горенето продължава макар променено.
filmatoplo - майстор
Защото съм виждал по ясен пламък долу , малко и температурата на котлите ме подвежда 60 и 69 градуса , при 85 гр картината ще е друга мисля .
srusev - специалист
Здравейте
Искам да попитам. Имам къща около 200кв.м без изолация и стара дограма и смятам да закупя котел атмос комби 25W настаро. Искам да ви попитам дали тази мощност ще е достатъчна и за кое трябва да внимавам при закупуването на котела. Разбрах, че е е доста специфичен с много механизми. Иначе на места съм с чугунени или панелни радиатори, а на други съм с вент. конвектори.
Евентуално ще се подмени дограмата и ще се изолира, но това по-ледващата зима, тази ще трябва да е само с котела.
Благодаря
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 31

Тема "Схема за свързване на Atmos." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: