Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
sparow - специалист
Този винт не може ли да се напарви на струг? :?
edre - специалист
sparow написа:
Този винт не може ли да се напарви на струг? :?
Не вярвам стругар да се навие да го прави.
STEPER - специалист
nunep написа:

За тези от Варна в магазин ТЕРЗ намиращ се на ъгала на завод МЕТАЛ видях че се продават двигатели NEMA 23, NEMA 34
nunep,
По исказването разбирам,че си от Варна.Би ли проверил цените на моторите ако не е проблем?
Може и на лични да ми ги пратиш.
Поздрави
skat - специалист
Хм, axo-ogi, постът ти ме накара да се замисля и да разбера защо в промишлените драйвери не изключват, а свалят напрежението на 50%, когато моторът е неактивен. Значи трябва да се поработи в тази насока при проектиране на захранването :?
Някой има ли информация за шпилките, които се произвеждат тука http://aronov-kt.com/aronov_production.pdf - на 2-ра страница е показана такава с трапецовидна резба?
Поздрави и лек ден на всички
nunep - специалист
Ами то например крик за кола с винт. Правоъгълна резба малка стъпка и подпира цяла кола - не се саморазвива. И тогава ако е двигател може не 50% ами направо да се изключи :) няма да се изгуби позиция. Мисля дряновските платки да ги модифицирам и да включа сигнал ENABLE на мястото на SYNC.
glupak - специалист
Апропо, появиха ли се някъде в София дряновски платки?
shulio - специалист
С това изключване на двигателите когато не работят какво ще се получи не мога да разбера. Колко пъти в минута ще се включва и изключва един двигател?
velsi - Почетен майстор
И аз мисля, че изключването на двигателите е излишна опция. Нищо съществено няма да спечелите от това.
gorgidanchev - специалист
Аз мисля че това намаляне,изключване на моторите е безмислено.Който е пуснал в действие такава машинка ще е на моето мниние.И ТО СИ ЛИЧИ.Мислете колеги и тогава пишете.По същесво...защото доста често ми се налага да търся исказване,мнение,помощ от колеги и прехвърлям по 10...за да намеря нещо същесвенно.Точно това изключване на стъпков мотор е икономия към енергото или кво...За сметка на прескочена стъпка или изхвърлена работа за час ...два и материал :? Не желая да се заяждам но пуснете рутерите и после правете икономии на ток и др.Извинете ме не искам да обиждам никого. :idea:
svetliopi44 - Чирак...
skartalov написа:
skat написа:
nunep, цената на шпилките тук http://www.worldofcnc.com/products.asp?recnumber=61 е направо удивителна, дори и да е за 10 см, може ли да е истина? Ако е така, да търся съмишленици за доставка, дават добри отстъпки за количества. Гледам, че курса на паунда към лева е около 2.15
Провери в магазини ЯВОР. Последно си бях купил трапецовиден винт фи20, дължина 3 метра за 90 лв.

За колегите от София ... фирмата има клон вече и тук ...ето адреса. Това според мен е най добрата цена за винт (ако е такава де )

гр. София:
ул. "Илиянско Шосе" 2a
тел.: 0878 699538 и 02 491 85 21

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: