• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Тани - модератор
ArturDent написа:
Пък и защо мо разваляте кефа на човека...
....
Толината на дървото не може да я замени накъкъв камък.
Ама, първо къщата ми не е готова още и не ми държи толкова г...за. Щото тия тиковите бяха 300-400 лв. на квадрат.
И аз това имах предвид. Кеф цена няма и ако може да си го позволи , не виждам проблеми да си го поръча! От техническа гледна точка проблеми с този паркет няма да има , въпроса е да му хареса и да може да си го позволи!
future - специалист
Мисля ,че тук е важна концепцията на мокрото помещение.А за този ламинат ,тя е ясна от снимката свалена от сайта dumafloor.Гледах,гледах разгледах целия сайт ,ама никаде не видях подов сифон и наклони :shock: .Само равен под и душ кабина :?: .И накрая пак с парцала.Абе друго си е да минеш със слушалката и айде в сифона :lol: .
А, не се съмнявам ,че българина може и сифон на тъкъв ламинат да монтира.Какта се казва "нема невъзможни неща".

Прикачен файл

245.jpg
245.jpg (36.23 KиБ) Видяна 8223 пъти
niki_sap - специалист
Ами аз затова питам каква е концепцията - дали да има тоалетна стая, в която водата извън душ кабината или каквото и да било там място за къпане ще бъде изолирана от останалата част на банята или просто се търси по-интересен вариант за баня 150 на 200 см., където водата ще е навсякъде.
Целия въпрос в случая дори не опира до колко много пари има, щом в случая се гледа ламинат за 90 лв. кв. м. то тогава въпроса е за тези пари какво алтернативно може да се сложи и да е по-добро от ламината.
За 90 лв. на кв. м. без абсолютно никакъв проблем може да се сложи травертин (той е между 65 и 120 лв. на кв.м.) или гранит (между 35 и 500 лв. на кв.м.). Отделно е скара от тиково дърво - между 80 и 200 лв. на кв. м. и тиков паркет - между 90 и сигурно 500 лв. на кв. м. За мен лично, специално в случая няма никакво оправдание да се ползва ламинат - той е на същата, ако не и на по-висока цена от нещото, което въпросния ламинат имитира. Просто няма оправдание имитацията да е по-скъпа и по-хубава от оригинала.
Специално за камъка, понеже напоследък се поинтересувах, изглежда излиза, че травертина е най-доброто в съотношение цена качество. Виждал съм и съм ползвал баня, която е в употреба вече 2 години и няма никаква промяна на цвета. Единствения проблем, до колкото въобще това е проблем, е че в повечето случай травертина е камък с доста шупли -т.е. има дупки, които са страшно красиви при обикновенна облицовка, но при ползване за баня или за под просто е необходимо да се фугират с необходимия цвят за да не влизавода в тях. Въпросната баня, е направена изключително с такива плочи и цвета на фугата е уцелен перфектно, съответно иглежда супер. Цена на кв. м. - 65 лв. От тук на татък стои единствено въпроса каква е концепцията на банята за да се прецени и най-удачния вариант, който според мен при тази цена на ламината няма как да бъде изкуствена настилка. Ако цената беше примерно 20-30 лв. на кв. м., а на оригинала 80-90 лв. то тогава има смисъл...
chapara - майстор
А и за налкона към сифона, някакви препоръки? - защото един френд, който се занимава с подобни ремонтни дейности каза, че "няма грижи, ще стане...", но... мен от спокойно най ме е страх...
Въпроса със сифона се решава,като сифона отиде в някой от ъглите на банята(За предпочитане в ъгъла ,където ще е душа).Тогава със замазката,правиш идеално равен под,с наклон по диагонала към сифона.Този вариант го практикувам и за плочки,понеже улеснява работата и седи доста по красиво.Другият вариант е лентов сифон. :wink:
Chefo77 - майстор
А каква е идеята да имаш на пода си нещо, което да наподобява дърво, след като няма да е дърво? И какво значение има в този случай дали е 100% изкуствена материя или камък/теракот/гранит/...?
Аз да запитам ... защо изобщо в този сайт говорят за ламиниран паркет, след като това си е чиста пластмаса? И този "уникален повърхностен слой АС4" ... уникален е AC6, в AC4 няма нищо уникално.
Между другото, обърнете внимание на още нещо - за да бъде положен този материал, той трябва или да бъде на пано (скара) или да бъде поставен директно на пода. И в двата случая, на пода трябва да бъде нанесено покритие, което не пропуска влага към плочата. При такова обилно количество вода, обикновените грундове не са особено ефективни. Това също е добре да бъде преценено когато се пресмята финансовата страна на въпроса.
cvetan83 - специалист
Има поне 100 модела гранитогрес имитиращ дърво и дори калибровка, а цените са от 25 до 180 лв/м2.

Изображение
te_dda - специалист
и на мен много ми хареса и веднага си го копнах...уникални плочки :cool: :cool:
  • 1
  • 2

Тема "Ламинат в банята?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: