Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
LazarGanev - "Велик майстор"
Мисля че не - те им дават обикновено височината, докоято могат да качат вода. Какво пише в книжката илина табелката?
Тани - модератор
mxx_bg написа:
9.8 метра е за обикновена помпа.Потопяемите в крайна сметака ги дават да качват определени метри с определено налягане и дебит,но мисля че могат да качват повече като им пада налягането и дебита.Примерно 6м качва с дебит 1200 л/ч.Не би ли трябвало да качи на 8м с примерно 800 л/ч.

Ама мнооого жестоко се лъжеш! Тези 1200 л/ч са на изхода на помпата и от там нататък напора намалява за да стигне 0 на 6 м или там колкото са то писали на табелката. Погледни налягането на помпата ако е 0,6(на изхода на помпата) то посмъртно не можеш да качиш повече от 6 м. с какъвто и да е дебит!
Каналски - специалист
Мнооого Извън Темата !
:) :) :)
Аз се отказвам :)
mxx_bg, упорито повтаря за смукателна височина на потопяема помпа! Другите му отговарят за Напора на помпата! За мен нещата са пълна каша в главата :)
Без лоши чувства ! Просто ми става нещо смешно :)
Ами аз още в първия си пост казах, че задава грешно въпроса си, но аз съм го разбрал. Помпата е потапяща - няма как да има смукателна величина. знам ги тези помпи - те са за прехвърляне на вода на малка величина - до 6м.
sian - специалист
LazarGanev написа:
Ами аз още в първия си пост казах, че задава грешно въпроса си, но аз съм го разбрал. Помпата е потапяща - няма как да има смукателна величина. знам ги тези помпи - те са за прехвърляне на вода на малка величина - до 6м.
--Ще си позволя да те поправя, има потопяеми които преодоляват 100м. без проблем (срещу съответната сума, която не е малка).
Разбрал си ме погрешно - не съм казал, че всички потапящи помпи имат напор 6м :) . Исках да кажа, че знам тези, за които говори mxx_bg.
Тани - модератор
sian написа:
LazarGanev написа:
--Ще си позволя да те поправя, има потопяеми които преодоляват 100м. без проблем (срещу съответната сума, която не е малка).
А сигурен ли си , че на тези помпи за които говориш колкото и да струват, може да им закачиш 10 метра маркуч със или без смукател за да ТЕГЛИ от 10 метра? Не винаги става въпрос за пари , а понякога логиката и/или физиката имат думата!

mxx_bg написа:
Въпроса ми е дали потопяема водна помпа която е дадена за 6 метра напор ще тегли от 10 м. Предполагам че дебита и ще намалее.
dios - напреднал
Аз ли нещо не разбирам,ама какви са тея смукатели и маркучи бе.На заглавието пише ПОТОПЯЕМА помпа,демек помпата се ТОПИ във водата.Значи на повечето потопяеми помпи които са на пазара водния стълб е над 40 метра,имаше даже и едни руски по 40 кинта роторни които правеха 30 метра воден стълб без проблем.Та доколкото разбирам въпросът е ако човекът топне помпата на 10 метра ще вади ли вода,ми на всички ПОТОПЯЕМИ помпи пише колко метра воден стълб правят,и 10 метра въобще няма да е проблем.Е сега ако не съм разбрал въпроса сори,дано съм полезен 3лектронасос
БВ-0.12-40У5
М-"МАЛЯТКО"
режим рабоьi
120/30мин. H/max 40м (нивото на потапяне :)
Тани - модератор
Моля те да не ми говориш на БЕ!

Прочети първия пост на питащия да видиш за каква помпа пита той и тогава отговаряй! Ще ми дадеш ли линк към такава помпа от тези твоите "повечето" която е под 100 лева , пък ако може и да е към 50 за каквато пита ( и има предполагам) автора на темата! И забележката беше точно защото иска да тегли , а при потопяемите помпи няма такова понятие като смукателна дълбочина , защото те са в най-ниската точка , така че целия въпрос е зададен грешно!
dios - напреднал
Е направо ме стресира,защо моля те реши че говоря на БЕ точно на теб.Всъщност това БЕ беше използвано като нещо дет му викат колорит ама не ми се влиза в безмислен спор.Та за първия пост питането беше за ПОТОПЯЕМА помпа,като на такава доколкото знам не и трябва смукател,както казваш,смукателна дълбочина има щот нали се сещаш че ако тази "Малятко,, ако я пусна на 60 вместо на 40 метра мислиш ли че ще върши работа.И малко спам ако модераторското ВИ достойнство е било засегнато от това толкова важно БЕ моля да приемете извинения.И само информативно ползвам някакви хамерикански помпи,потопяеми и от дълбочина 40 метра /сонда/правят още сигурно към 40 защото имам и доста хоризонтални тръби,не знам каква е фирмата ,не са вадени от години но при интерес мога да извадя една.Иначе и аз не се ориентирам напълно какво пита авторът на темата.

Тема "потопяема водна помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: