• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
shadowman - майстор
Нека колегите и знаещите в тази област да пишат какво лепило използват, аз започвам. Първото лепило което използвах бе на Dorus (Henkel) после взех друго Jowat и ся пак минах на Dorus, но смея да твърдя, че Jowat-а е по-добрия вариан, но и по скъп. Ще обясня защо, значи в студеното време цеха го отопляваме до 15 градуса, нагоре е трудно за сега. Jowat-а започва да лепи на около 12 и става бетон, правя си проба преди започна, ако канта е 0,45 се къса, ако е 0.8 или 2 се разлепя трудно като излизат с парчета от ПДЧ-то. При Dorus-а вчера стигнах до 15 и започна да лепи но не както другото на 12. Тези градуси са измерени в помещението близо до кантиращата. Тук нямам намерение да пишем за самото лепило дали е ниско или високотемпературно, а кой какво е изпробвал и дали е доволен.
bogomilZ - специалист
каква ти е кантиращата машина ?
shadowman - майстор
Изображение

цък

Модела е от предо две години, ся ги гледам, че са по заоблини.
bogomilZ - специалист
колко детайла кантирате на ден ?
shadowman - майстор
Кантира това което има за кантиране, демек според работата.
invizitor - специалист
Мисля си,като гледам машината тя олепилява детайла,значи канта идва твърде студен и времето от намазването с лепило до залепянето на канта също влияе и лепилото не може да залепи хубаво.Ако се вдигне градуса на проблемното лепило,дали няма да се оправят нещата?
bogomilZ - специалист
това питам - колко работа има
на нея ли циклите и с колко оборота се въртят циклачките
има ли автоматична гилотина?
bisplus - специалист
bogomilZ написа:
Абе батка не виждаш ли, че колегата има поблем с залепянето на канта и търси някакво решение...какво общо има гелотината и дали циклят на нея. :)
bogomilZ - специалист
bisplus написа:
bogomilZ написа:
Абе батка не виждаш ли, че колегата има поблем с залепянето на канта и търси някакво решение...какво общо има гелотината и дали циклят на нея. :)
изобщо не е писано за проблем с лепилото
тук проблема не е в марката лепило - схащаш ли сега
той просто няма тази машина а вдигна снимка от нета
по отношение на лепенето - дебелината на канта определя и скоростта на подаване (кант 0.45 и кант 2 мм все с 8 м/мин ли го подаваш)
значение има и дали има подгряваща дъска
а за протокола - моята кантираща е самоделка - направих я универсална - мога да олепилявам детайла при праволинейно кантиране - получава се по качествено залепване и може да обръщам да олепилявам канта - при криволинейно , работя с лепило DORUS
предпочитам канта 0.8 до 1 мм , скорост на подаване 8 м/мин , температура 160 гр
детайла обдухвам с горещ въздух
растоянието от вала за олепиляване и притискащия вал е 115 мм
Последна промяна от bogomilZ на пет дек 10, 2010 8:07 am, променено общо 2 пъти.
shadowman - майстор
bogomilZ, значи идеята на темата ми е да си кажете мнението за лепилата, не за машина. А относно машината, имам я, намерих ти снимка от нета за да не снимам и да качвам, дал съм ти линк и с данните на машина.
  • 1
  • 2

Тема "Лепило за кантираща машина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: