• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 37
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mityom - специалист
Jacket, всичко е "6" ама нещо след промяна на данните в НАСТРОЙКИ програмата забива и трябва да я рестартирам ръчно, предишната версия си се рестартираше автоматично, не пречи-просто ти казвам какво съм забелязъл :)
Jacket - специалист
Ами това се случва понякога, имаше си го и предния път, просто не ти се е случило... Проблема е, че програмата стартира допълнителни процеси, които явно не exit-ват веднага след изключване, ще го реша някак и това.
pavelari - майстор
Колеги, имате ли опит с този датчик LM335 Z - понеже ми го предлагат за 1 левче, че другия LM35DZ го нямат.

Аз за сега вместо LM, ползвам двойка резистори от които единия е термо и общия извод между двата резистора отива на вход. Избирам, че все едно бачкам с LM35DZ и 0.23V ~ 23 градуса. Това е само за експеримента. Иначе имам и напредък с направата на платчица за управление на 220 волтови консуматори, които активирам пак през УЕБ
den70 - напреднал
Pavelari, ако отидеш на началната страница на темата ще видиш как се свързва LM335. Би ли споделил нещо повече за управлението на 220 волтви консуматори с pico-то?
mityom - специалист
колеги, а в какъв обхват работи делителя на 12-те волта, отколко до колко волта мери вярно
den70 - напреднал
Делителя работи от 0 до 16.5 волта, тъй като максимално допустимото напрежение на входа на pico-то е 3.3 волта. След 16.5 волта показанието не се променя повече. Ако искаш да мериш по-високи напрежения трябва да използуваш делител с по-голяма стойност.
Jacket - специалист
Нова версия 0.66
  • Добавени индикатори с цветовете на всеки елемент от графиката във таблицата с показанията от датчиците.
  • В настройките цветовете се виждат като фон на колонката за цвят на датчика.
  • Автоматичното рестартиране след въвеждане на настройките вече трябва да работи коректно.
mityom - специалист
колеги,а ще има ли проблем с данните, ако самото пико се захранва от същата батерия, която следим
den70 - напреднал
С новите възможности новата версия изглежда много по-добре. Браво Jacket. Mityom няма никакав проблем да ползваш същата батерия, ноято ще мериш да ти захранва и pico-то.
Jacket, днес открих един бъг в програмата. Когато в програмата са зададени твърди граници (чекнато е квадратчето) и се добави или изключи графика на един или няколко канала след запис на настроиките, минималната и максималната граница стават 0,0. Когато не е чекнато квадратчето за твърди граници не съм забелязал този проблем.
Jacket - специалист
Версия 0.70
  • Вече не е нужно никакво рестартиране на програмата при промяна на настройките.
  • Не би трябвало иконите в systray повече да "увисват" след изключване на програмата, освен ако тя не забие (това вече си е проблем на Windows.
  • Иконите в systray вече са с цветовете на датчиците, а не само червени както досега.
  • В настройките вече не се вижда hex стойността на цветовете и съответно колонката е по-малка и има повече място за описание на датчика.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 37

Тема "Температурен мониторинг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: