Колеги спора за спиране или не на двигателите не тръгна надобре. Малко прекалих и се извинявам. Но съм решил да го направя. Софтуера и винтовете които имам го позволяват. Като тествам ще кажа какъв е резултата.

gorgidanchev написа:Който е пуснал в действие такава машинка ще е на моето мниние.И ТО СИ ЛИЧИ.Мислете колеги и тогава пишете.По същесво...защото доста често ми се налага да търся исказване,мнение,помощ от колеги и прехвърлям по 10...за да намеря нещо същесвенно.Силно изказване. Мисля, че за съфорумниците би било интересно да покажеш нещо. Постът ми е написан с уважение.
velsi написа:Това може да се случи, ако си свързал неправилно фазите на мотора към платката. Случвало ми се е и на мене. Може и от самото моторче да е, но първо си провери свързването.Моторчето е униполярно с 6 кабелчета. Как най-лесно да намеря правилните фази и да ги закача на платката където там сам A B C D E F.
AirKing написа: До тук всичко окай обаче когато дойде финала и въпросния двигател трябваше да заработи пълен ужас и по точно не че не се завърта ами се чуди в коя посока да тръгне ту напред ту назадПри мен това се случва, когато подавам малък ток на фазите. Съветът ми е ако проверката на свързването е ОК, да погледнеш номиналните данни на мотора - за какво напрежение и ток е и да му ги осигуриш.
ELEMENTAL написа:, за да нямаш никакво напрежение в/у Р1 или не си подал 5-те волта, или ти е прекъснат R2.Провери си и спойките да няма някоя суха.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: