Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
tetomaster - специалист
panalov написа:
tetomaster написа:
По-добре ми покажи керамични керемиди след 10г без мъх по тях или битумни със запазена посипка.
Нямах намерение да пиша повече тук ама това ме подразни.
Покажи ми твоите керемиди след 10 години :? как ли ще изглеждат?
Ако си от София, кръстовището на ул "Цар Симеон" и "Константин Величков"

Прикачен файл

Simeon2.jpg
Simeon2.jpg (115.5 KиБ) Видяна 3586 пъти
schuldiner - майстор
Тето,
забелязъл ли си акитата на птиците да разяждат покритието? То ясно, че по твоя край няма толкова гларуси, ама гълъби, гарги... Поцинкованата определено корозира, медната само се оцветява, но без язви (в интерес на истината, някои битумни материали, дори бетонът, също страдат от киселините в "гуаното"). Полимерните покрития и праховото боядисване как се държат?

ПП Офтопик, само като непроверена информация:
Тенеке - от англ. през турски - tin can - съд за газ/олио за осветление
Ламарина - от френски. Няма как с точност да проверя, но съм чел, че преди Сръбско-Българската война сме се опитвали да правим тайно флота по Дунава. Сандъците с метални листи са били надписани La Marine, демек на Флотата им. И това комай е първата внесена "ламарина" в България. Затова например Възрожденските къщи нямат улуци - нямало е материал за тях.
Навремето руската "катанка" я внасяхме като "валцована стомана" - това май е и точният термин.
future - специалист
Я да се включа и аз да поспамя по темата.Тето тоя покрив на 10г. ли е или след монтажа.Или си го лъснал за снимката.И защо ги наричате "метални керемиди",при положение че
Керемида е вид плочка от печена глина , използвана предимно при поставяне на покриви.
.Наричайте го както искате,(тенекия ламарина и тн.) тип керемида.А за спама ,срещал съм много случеи в които модератора прави забележка на потребителя,за генерирани мнения едно след друго.Без между тях да има отговор.Тук виждам три едно след друго.Досега никой не му е правил забележка.Защо?.Като искаш да продължиш по темата ,има и бутон промени.
tetomaster - специалист
future написа:
Я да се включа и аз да поспамя по темата.Тето тоя покрив на 10г. ли е или след монтажа.Или си го лъснал за снимката.И защо ги наричате "метални керемиди",при положение че
Керемида е вид плочка от печена глина , използвана предимно при поставяне на покриви.
.Наричайте го както искате,(тенекия ламарина и тн.) тип керемида.А за спама ,срещал съм много случеи в които модератора прави забележка на потребителя,за генерирани мнения едно след друго.Без между тях да има отговор.Тук виждам три едно след друго.Досега никой не му е правил забележка.Защо?.Като искаш да продължиш по темата ,има и бутон промени.
Този покрив е монтиран 2004г. Как си го представяш да отида до клиента и да му измия покрива за да го публикувам тук. Малко несериозно звучи.
Виж, нямам нищо против керамичните керемиди, стига да са качествени.
Нямам нищо против битумните керемиди, стига да са качествени.
ArturDent - Почти Безобиден
Хубаво, реклама, реклама ама поне спазвай правилата.
hygro написа:
12. Не публикувайте последователни мнения. Ако никой не се е изказвал след Вас, допълвайте последното си мнение, вместо да пускате ново. Изключение се допуска, когато е необходимо отново да бъде обърнато внимание върху темата, но не по-рано от 48 часа след последното мнение. [/size]
tetomaster - специалист
ArturDent написа:
Хубаво, реклама, реклама ама поне спазвай правилата.
hygro написа:
12. Не публикувайте последователни мнения. Ако никой не се е изказвал след Вас, допълвайте последното си мнение, вместо да пускате ново. Изключение се допуска, когато е необходимо отново да бъде обърнато внимание върху темата, но не по-рано от 48 часа след последното мнение. [/size]
Това го разбрах.
vasilzoin - напреднал
А сега чети внимателно. ТЕТО ЕООД е единствения производител на метални керемиди по финландска технология в България. Защото вече ти казах че разполагаме с 2 профилиращи машини на финландска компания.
Едната машина профилира метални керемиди, а другата LT-профил с височина 45мм. Суровината която използваме е произвдство на MYRIAD :? :?
А сега в друга тема се оказа че работят с ламарина CORUS има време като клиентите разберат че ламарината е Китайска на тази цена не може да е друга . :lol: :lol:
tetomaster - специалист
Ей, преди да пишеш тук напиши в търсачката Myriad и виж какво ще излезе. Обаче искам тук да покажеш резултатите.връщайки се към горе казаното подкрепям думите си с фактhttp://picasaweb.google.bg/vadimvlad/QC ... 4464165954 Това е само за единия цвят= за другите заповядаите в офиса или в производствената база.
А които си мисли че китайската ламарина е евтина, нека провери сам. Разликата е в центове.
danovsky - специалист
Айде престанете бе!!!От оная тема ,сега в тая ли се пренесохте???И двамата сте велики!Отворете си една темичка извадете метъра и си ги мерете колкото искате.Всички вече знаем(натрапено от вас),че тенекиените са извънземни,ама аз си харесвам керамиката и искам да чета за керемиди и дървенийки.Казах!!!
Какво фолио да сложа под битумни керемиди?

Тема "Въпрос за покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: