Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
yosh написа:
Имам един проблем който видях че е споменат по-горе в темата и ако някой може да даде съвет ще съм му благодарен. Става въпрос че трябва да пробия 4 отвора в гранитогресна плочка. 2 на 40мм и 2 на 65мм. С перфоратор няма никакъв шанс тъй като я чупи веднага, мислил съм да залепя плочката и да я пробия след ден два, но този период е твърде малък за да дръпне лепилото и пак ще я счупи ( вече го пробвах това, седя една седмица залепена и пак я счупи а лепилото беше влажно ) Мисля вариант да си купя боркорони, но не са никак евтини, ако знам че ще свърша работа ще купя, но ако ефекта е като по-горе описаните си е малко изхвърляне да дам 100 лв, за да ми седят в шкафа. Ако някой има идея, нека каже.
С малък ъглошлаф(флекс) от задната страна на плочката зарязваш отвори и после с чукче оформяш отвора. Тези комплекти за 100 лева не стават за гранитогреса, поне моя :lol:
axial - напреднал
С водното ще стане без проблем. Само гранитогреса да не е от най-долнопробния китайски, че понякога се цепи както си иска. Принципно повечето от китайския също се реже много добре. От кой град си?
future - спрях удара и спрях и с пробиването, бургията стана червена от нягряване. Гранитогреса е испански и незнам какво е това чудо но когато го режа с флекса на моменти изхвърля искри. Дебелината му е 10мм и е страшно твърд от там ми идва и проблема с отворите.
Иначе съм от София. Не съм срещал но искам да попитам, дали има нещо като диамантина за флексче,( нещо от рода на боркорона, но да може да се сложи на флекса ), ако има нещо такова предполагам че ще стане.
future - специалист
Е ми тъй кажи де,какъв е гранитогреса.От гранитогрес до гра..... има разлика.В тоя случей минавай на акъла на jekasus.Има евтини диамантини за флексче.За толкова дупки ще свърши работа.Ама Внимателно,да не стане сакатлък и намокри плочката.
jekasus - майстор
future написа:
Е ми тъй кажи де,какъв е гранитогреса.От гранитогрес до гра..... има разлика.В тоя случей минавай на акъла на jekasus.Има евтини диамантини за флексче.За толкова дупки ще свърши работа.Ама Внимателно,да не стане сакатлък и намокри плочката.
По-евтино от 30 лева за диск :? Бош ,Скил - за други не давам пари(приемам съвети от колеги за други модели). Боркорони за флекс има ,но не знам къде ги има ,не съм ползвам такива.
axial - напреднал
yosh написа:
future - спрях удара и спрях и с пробиването, бургията стана червена от нягряване. Гранитогреса е испански и незнам какво е това чудо но когато го режа с флекса на моменти изхвърля искри. Дебелината му е 10мм и е страшно твърд от там ми идва и проблема с отворите.
Иначе съм от София. Не съм срещал но искам да попитам, дали има нещо като диамантина за флексче,( нещо от рода на боркорона, но да може да се сложи на флекса ), ако има нещо такова предполагам че ще стане.

В София има водно рязане, не се занимавай с глупости ами дай гранитогреса на колегите да ти направят отворите. Ще станат перфектни , а и цената ще е по-ниска от дискове, флексове, корони и др.
future - специалист
axial написа:
В София има водно рязане, не се занимавай с глупости ами дай гранитогреса на колегите да ти направят отворите. Ще станат перфектни , а и цената ще е по-ниска от дискове, флексове, корони и др.И аз да допълня материал,време и нерви.
Най мъдрото решение.
О.к. нямам нищо против, даже го мислех този вариант да ги дам да ми ги пробият, но незнам къде. Предполагам, че в складовете за гранит, мрамор и подобни материали ще свършат работа ? Някаква идея колко може да струва?
SHL - специалист
Начина е следния: лепиш си плочата и после пробиваш с диамантена боркорона! Ето ти и мястото където можеш да си купиш нещо качествено - http://www.sigma-ceramics.com/index.php?loc=31

Има и боркорони за флекс, които са доста удобни. Само не съм сигурен дали има и такива с твоя диаметър. Тези за флекса можеш да ги намериш в "Киров" - вносителя не го знам.

Изображение

Тема "гранитогрес за стените в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: