leonardo_vd - модератор
evdoki написа:
Тани написа:
Кой ти го каза това за окачвачите? Разбира се че е допустима с един анкер! Дори не съм виждал някой да ги захваща с два! Не е допустимо да се захваща за тавана с ПЛАСТМАСОВИ ДЮБЕЛИ ( дюбелпирони)
Наистина не ми е ясно , а наближавам таваните.
С обикновенни дюбели за бетон ли?Или има едни изцяло метални и се активират с чук , като се донабие едната половина
И как си криви директният окачвач?С изпъкналата част в средата-надолу / към пода / , или нагоре /към тавана/
е те тия изцяло металните се казват анкерни. Дирекният окачвач, когато е на таван е редно да се забие с 2 аккерни дюбела за да няма провисване. За огъването, естественно че надолу точно преди да започнат многото прерфорации за винтчета по него. Ако изнамеря снимки ще постна.
evdoki - специалист
Ще бъда безкрайно благодарен
leonardo_vd - модератор
Същото е и на тавана

Прикачен файл

02092006(008).jpg
02092006(008).jpg (81.19 KиБ) Видяна 8843 пъти
evdoki - специалист
Така поставен окачвача ли е правилно,или със средната изпъкнала част нагоре.
А разрешаваш ли с един анкер-дюбел

Прикачен файл

okach23.jpg
okach23.jpg (29.58 KиБ) Видяна 8837 пъти
leonardo_vd - модератор
evdoki написа:
Така поставен окачвача ли е правилно,или със средната изпъкнала част нагоре.
А разрешаваш ли с един анкер-дюбел
на мястото на тези Винтове са май трябва да са анкерни дюбели. Може и дюбел пирон, но тогава и в средата трябва да сложиш анкер.
Тани - модератор
Аз лично слагам окачвачите обратно , когато ги хващам само с един дюбел , за да не се въртят! Според мен захващането с два анкера си е излишно презапасяване! Ако е добре изчислена конструкцията спрямо теглото на тавана не може да се получи провисване . Иначе производителите нямаше да слагат средния отвор и да препоръчват захващане само за него!
evdoki - специалист
Благодаря и на двама Ви
Тани - модератор
И какво решение взе?
evdoki - специалист
Анкер дюбел в центъра на окачвача-35 ст. е единият.Не ми се мисли колко ще ми трябват ако слагам по два на 300 кв.м. таван :shock:
Други препоръки имате ли?
Между другото и аз така сложих окачвачите на стените-за да не се въртят
Тани - модератор
За стените при по-здрава основа - да , но при най-малки съмнения слагай по 2 в двата края, че дори и в средата!

Тема "Винтове и дюбели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: