ivo_dedko написа:при мен отстъпките стигат до 52% от ТилкомИли се заблуждаваш или искаш да се похвалиш! Задавал ли си си въпроса какво представлява тази отстъпка? Понежепрез последните месеци цената на медта варира страшно много надолу и нагоре, търовците се виждат в чудо на какви цени да продават, така че хем да не влязат вътре, хем да не загубят клиенти и постоянно да сменят ценови листи. Това е много трудоемко мероприятие и за някои е по-лесно да държат цените високи, а да варират с отстъпката - днес продаваме с толкова процента отстъпка, утре с друг процент - това се определя взависимост от скока на доставните цени.
LazarGanev написа:Нито се хваля, нито се заблуждавам. Много добре знам какви отстъпки ползвам. От 9 години работя с тях и съм доволен. Да наистина напоследък по-често изпращат корекции на отстъпките, но изпращат, а не държат една висока цена за да са си гурни в печалбата си.ivo_dedko написа:при мен отстъпките стигат до 52% от ТилкомИли се заблуждаваш или искаш да се похвалиш! Задавал ли си си въпроса какво представлява тази отстъпка? Понежепрез последните месеци цената на медта варира страшно много надолу и нагоре, търовците се виждат в чудо на какви цени да продават, така че хем да не влязат вътре, хем да не загубят клиенти и постоянно да сменят ценови листи. Това е много трудоемко мероприятие и за някои е по-лесно да държат цените високи, а да варират с отстъпката - днес продаваме с толкова процента отстъпка, утре с друг процент - това се определя взависимост от скока на доставните цени.
Почти всички големи фирми които продават кабели (Тилком, Филкаб, Рускомерс и т.н.), които използват продуктите на Елкабел АД Бургас, използват една и съща ценова листа. От нея всеки преценява на кой каква отстъпка да даде. Променя се отстъпката, а не ФЗЦ на кабела, по простата причина, че позициите на Елкабел в ценовата им листа са над 2500. Не казвам , че сега отстъпката е 52% а че е СТИГАЛА до 52%
И последно-по долу ти изпращам извадка от последната корекция на един от видовете кабели:
X. Група – Кабели и проводници:
10,1.СВТ;СВТ-Т;СВТЖ;СВТ-с;NYCY до 5х25 включително - 38%