Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
FMaster - специалист
Не се занимавай с рфазни "професионалисти" според които е ... еди как си !!!
Слага се топлоизолация винаги върху здрава и чиста основа, не върху каквато и да е мазилка или замазка и е безмислено запълване на външни фуги между тухли !!!
Но в крайна сметка човек си пати от главата ... избора е единствено твой ... успех!
П.С. повече няма да коментирам щурутиите на "колеги" в тази тема :-D :wink:
kavi67 - специалист
Благодаря,FMaster.А нещо по въпроса относно гредореда/гипсокартона,от предният ми пост,да коментирате???
nnikbg - специалист
Времето се стопли. Почна ли ТИ и как реши да я правиш?
kavi67 - специалист
Не съм решил,все още сондирам мнения.Двоумя се каква да бъде,ако е каменна вата дали ще бъде по-евтин крайният продукт.Каква дебелина и плътност трябва да бъде ватата,за да съответства примерно на стиропор 5см и 15-18кг плътност.За положителните качества на каменната вата разбрах,а има ли и отрицателни.Бихте ли споделили Вашите мнения!!!
nnikbg - специалист
За гипскартона.
Не съм майстор, но не виждам пречка да се захване ГК направо в-ху гредите. Knauf има система където се използват вместо метални профили дървени гредички. Друг въпрос е дали гредите на гредореда са подравнени не са криви и така на татък.
FMaster - специалист
Ватата има един голям минус (получава се от некачествен монтаж и изпълнение на ТИ) ... стигне ли влага до нея вече няма топлоизилация! Променя се цялата физика на материала и оттам качествата му ...
За морския регион, гледам си от там ... вата 8см. фасадна на плочи, като крайно покритие силиконова мазилка , по възможност не от евтините варянти. Климатичните условия го налагат!
Забравих да спомена, че с вата не се изправят стени (качествения монтаж се извършва на идеални геометрични позиции), ако са ти криви стените мини на неопор.
Последна промяна от FMaster на нед мар 21, 2010 11:52 pm, променено общо 1 път.
FMaster - специалист
А относно ГК на покрива задължителна пароизолация! Иначе зимата всичката влага от къщата ще е във ватата. Лятото няма да имаш проблем заради високите температури.
Монтажа на ГК може да е по всякаъв начин ... важен е крайния резултат - нивелацията и цялостта на позициите. Успех!
kavi67 - специалист
За сега,имам оферта за вата ROCKWOOL,145кг. на куб/м,6см,2,4квм-за 34,50лв.Как мислите,добре ли е?Относно гипсокартона, на ватата ще и сложа найлон(за пароизолация)по целият гредоред,и така смятам да затворя с гипсокартона.Но,вчера мой познат(работил в Германия)ми каза,че разстоянието между профилите,ако има такива(а,трябвало да има)не трябва да е масово използваните 60см - там го правили на 15-20см!!!!!! И,тъй като го правя за себе си,твърдо да съм заложил на 'немският'вариянт.Вие,какво мислите?
EDI - майстор
За таван между 30 и 40 см между профилите.В НАПРАВИ САМ имаше няколко такива системи с различни материали и там беше в такива граници посочено.На вилата правя подобно нещо, но с дървени летви и директни окачвачи за гредите.Сложих ги на 45 см и стана здраво, но покривах с ОСБ, не с картон.
kavi67 - специалист
ЕDI,благодаря! По-трудоемко ли е това изпълнение,и какъв е крайният резултат.Много ще ми помогнеш,ако ми обясниш по-подробно или качиш някоя снимка!!!!!

Тема "МАЗИЛКА/ИЗОЛАЦИЯ или ИЗОЛАЦИЯ/МАЗИЛКА?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: