Всички въпроси за вилата.
mldm - специалист
Преди година си купих стара къща на село но имам проблем с тавана на пристроени стаи който е провиснал и трябва да се сменят гредите на каратавана.Но ми се струва че и прокрива трябва да се прави въпреки че си мислех да сменя само тачките.Искам да ремонтирам стаите по мой вкус но доката не направя тавана няма да стане.Ще се опитам да кача снимки и да ми дадете съвет какво да правя.Хубаво би било да го направя изцяло но на този етап нямама възможност.

Прикачен файл

316B0011.JPG
316B0011.JPG (102.11 KиБ) Видяна 5853 пъти
mldm - специалист
ето и още

Прикачен файл

316B0010.JPG
316B0010.JPG (83.04 KиБ) Видяна 5851 пъти
mldm - специалист
иоще

Прикачен файл

316B0007.JPG
316B0007.JPG (86.63 KиБ) Видяна 5843 пъти
schuldiner - майстор
Покривът е за събаряне (не се сърди)!
Гредоредът може и да е читав, дано не го е правил същият майстор...
С такъв покрив си е риск да правиш каквото и да било в стаите, така че ще чакаш по-добри времена.
EDI - майстор
За събаряне си е.Гледам и надзида е паянтов, също е за ремонт.
torbalan - Дървен философ
когато купих моята къща - покрива и гредореда (каратавана дето му викаш) бяха в аналогично състояния...

купих сандвич панели от метехно - мисля, че около 32 лв. за квадратен метър струват...

изхвърлих стария покрив, сложих нови греди и наредих платната...

можеше и по-хубаво да стане, но нямах никакъв опит...

това се получи...

за къща със застроена площ около 120 кв. мтера покрива излезе около 7 хил. лева - това включва дървенията за конструкцията на покрива и самите платна, билни елементи, винтове и т.н. редил съм си го сам, като от време на време ми помагаха приятели :)...
mldm - специалист
Ясно събарям и на ново :? Благодаря за съветите.
torbalan - Дървен философ
зида, който е над тавана (надзид дето му викат) също изглежда зле...
помисли дали да не го събориш и иззидаш наново...
complast - специалист
Върху стар гредоред нов покрив :?:
schuldiner - майстор
Че е стар гредоредът е най-малкият проблем (с този материал). На мен не ми харесва как е конструиран покривът, затова имам съмнения и за гредореда. Но пак е рано да се каже дали и той е за преправяне.

Тема "Покрив на стара къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: