Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
bisermonov - специалист
Здравейте
Поздравявам успелите да си сътворят CNC Имам един въпрос как стои положението със инерцията на мотора все пак той придвижва тежест особено един от моторите придвижва другите два по X и Z (надявам се ме разбрахте не съм вътре във нещата много много) там са направляващи шпиндел гайки винтове и куп други дреболии които си тежат и при рязка смяна на посоката на въртене на мотора които придвижва цялата тази история какво става то дори и да е серво мотор??? :? :? :? няма начин да не мръдне 1-2мм. повече???
velsi - Почетен майстор
Това може да се настройва от софтуера. Мотора спира и тръгва не съвсем рязко, а с някакво ускорение. И ти определяш колко голямо да е то.
AirKing - помощник
Искам да Благодаря на всички вас за компетентните съвети които ми дадохте и благодарение на вас успях да подкарам това чудо :-D както ми казахте за фазите точно така излезе вързал съм ги неправилно това беше едното и друго като се загледах в платката бях забелязах едно малко мостче което съм забравил да вържа. Но след всичко това всичко е окай и двигателчето тръгна. Дано сега с това нещо успея да направя замислите си. :-D :-D :-D

P.S. Все още на средното краче на тримера спрямо фазата нямам напрежение но и така си работи :)
svetliopi44 - Чирак...
:xplode:
Да се оплача от професионалистите от КОМЕТ ...
Чакам аз вече почти месец разни части ... най важни ми бяха интегралите . Вчера си казвам я да се обадя какво става ... оказва се ,че не са ми пуснали поръчката :axe: пък аз си чакам ...
Писна ми от хора дето не са си на мястото ... всичко е толкова измислено че вече нямам нерви , как ще ни живеят децата в тая държава не знам .
Да не говорим ,че с мойте оскъдни че даже и никакви познания по електроника знаех повече и от жената която продава ... :!:
До кога ще има не подходящи хора на всякъде ... на където и да се обърнеш е пълен хаос ... мамка му и държава ...
svetliopi44 - Чирак...
ELEMENTAL

Намерих подходящ траф... 24V /500W на добра цена, и днес ще го взимам.
Ще имам някой въпроси около него ... :)

Също така ще те помоля да ми дадеш някакви разяснения за елемента ограден с червено по-долу ( на ли знаеш че съм лайк ... :ops: )
На мен ми излиза като някакъв вид резистор на матрица ... но сигурно бъркам ... :?

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (47.09 KиБ) Видяна 4455 пъти
mika - специалист
Не разбирам защо слагате такива големи трансформатори. Аз съм с драйвери L297/8, три стъпкови мотора по 3А свързани серийно и с 36V/6.25A импулсно захранване. Тук, на десета страница, е описано как се изчислява захранване.
skat - специалист
Здравейте, колеги!
Искам да споделя една грешка, която допуснах от незнание. За някои сигурно ще е смешна, но сигурно има и други като мен без шлосерски познания и постът ми може да им е от полза. Намерих си винт с трапецовидна резба - Ф14х4мм и след като си изрязах осите, ми останаха 100мм, от които реших да направя метчик, за да си направя с него тефлоновите гайки. Отначало го заострих на 20 мм с начален диаметър 9мм като си мислех, че ще го подведа по - лесно. Не предвидих обаче, че трапецовидната резба има по - малко разстояние между зъбите в основата им и тефлонът почна да се раздува и не стана нищо. Наложи се да преработя метчика с малък скос в началото и нещата се получиха. Прилагам снимка, ако не съм се изразил ясно, там се вижда какво сбърках.

Прикачен файл

hand_taps.jpg
hand_taps.jpg (25.04 KиБ) Видяна 4454 пъти
gorgidanchev - специалист
mika Защо не преведе поне малко.В pdf е доста трудно на колегите.
ELEMENTAL - специалист
Svetliopi44, R2 е най-обикновен резистор 270ома/0,25W.Не е матрица.Трафа е супер.Даже доста голям запас ще има, но лошо няма (по-нататък може да ти се наложи да добавиш някой консуматор).
mika написа:
Не разбирам защо слагате такива големи трансформатори. Аз съм с драйвери L297/8... и с 36V/6.25A импулсно захранване.
Аргументирай се, ако обичаш.За момента твърдението ти няма да го коментирам (колкото и невярно да е то).
Бих казал, че ми е много "интересно" как 3 мотора ги върза последователно един на друг и същевременно поотделно към 3-те драйвера.
Относно pdf-а мога да кажа, че методика за изчисление на захранващ блок в нея няма спомената.Единственото "полезно" нещо е една нищо и никаква си формулка за изчисление на филтров кондензатор :wink: .

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: