• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
skrijo - специалист
Сложи на мотора шайба за ремъчна предавка хем е и по-безопасно .Успех .
cakala_1234 - помощник
Идеята е да се направи шмиргел /за елементарни цели/, но вместо камък ще сложа диск от шлаиф /имам един по дебел за точене/, но незнам как да го закача за ротора /нямам никаква гайка, пък ротора е с обратна резба/. Посъветвах се със стругар и той ми каза, че единствения вариант е да намеря гайка /поне аз до такъв извод стигнах след разговора/. Нямало как да обърне резбата, ако удължи ротора идва проблема с лагерите поради дългата ос, вътрешна резба не може да се направи, защото оста е твърде малка.

П.П.:Някой може ли да ми каже къде може да има гайка с обратна резба или пък от къде да си я купя?
Последна промяна от cakala_1234 на пон мар 22, 2010 5:12 pm, променено общо 1 път.
cakala_1234 - помощник
mien написа:
cakala_1234 написа:
Като чели единствения начин е да намеря гайка обратна резба, но незнам от каде??? :?:
Добре де ,ние ли не разбираме,или ти нещо ...
Ако намериш гайка - кво праим.
Аз имах предвид стругар да ти врътне една гейка...и да ама сетне ??????????
Ако намерим гайка затягаме диска и си гледаме работата. Но не са ми споменавали, че могат да направят такава гайка. :?
skrijo написа:
Сложи на мотора шайба за ремъчна предавка хем е и по-безопасно .Успех .
Няма как да я закрепя за ротора. :sad:
mien - специалист
Ок колега,сега вече те разбрах.Мен ми се струва че този стругар се е опитал културно да те разкара,щото е пипкава работа и не може да ти вземе добри парици.За тези резби си има метчици,които един добър стругар би трябвало да има,или поне често използваните размери за лява резба.

Моя съвет е - смени майстора,но не се отказвай... късмет
shotik - майстор
Ако си от София иди на Сливница и Раковска ,има магазин за крепежни материали ,покажи им резбата и има вероятност да ти намерят гайка с лява резба.
cakala_1234 - помощник
Ходих при друг стругар и ми направи гайка с обратна резба /проблемът е бил в стругаря/. БЛАГОДАРЯ за помоща!!! :) :)
mien - специалист
Можело значи,успех. :2thumbs:
  • 1
  • 2

Тема "Ротор на ел. мотор с обратна резба!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: