filmatoplo Припомни си нещо от тук http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... ht=#157907 има и схемичка със 100кв.м слънчеви 

filmatoplo написа:Да много ще ми помогнеш , пиши ми.В момента започнах с монтажа на стойките на панелите за БГВ то , а за топленето на басейна тъкмо имам да мисля 5-6 дена тоест нее късно.Обясни ми моляте за топлообменника и помпите -главната помпа ли ползваш на басейна .Всяко нещо ще ми е от полза.По принцип ние ги правим с отделна помпа,или така да се каже от двете страни на топлообменника имаш по 1 помпена група.След като обмениш топлината ,естествено трябва да се вкара по някъкъв начин в басейна,за целта се включваш на входна и изходна тръба,като входната трябва да е включена след голямата помпа на басейна.Когато се загреят колекторите , и 3-те помпи се включват едновременно.
drm написа:Включваш се непосредствено след галямятя пампа на басейна,като деференциалния включва и 3-те помпи едновременно.Ако оставиш голямата помпа да си работи по часовника няма как да стане топлоотдаването,просто при такива испълнения всичко трябва да е в синхрон.А не е ли най-правилното решение голямата помпа да се включва през реле от часовника И/ИЛИ от диференциалния , за да си работят системите и самостоятелно , а ако нито едната система не е подала сигнал , то помпата няма да работи!
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: