Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
zdravko77 - помощник
Здравейте,
Имам един въпрос - трябва да пробия дупки в стената на баня(скоро направена) за да закрепя шкафче с мивка и лампа над него. Стената обаче е бетон. С какво да пробивам така, че да не супя плочките? Имам бормашина стара но добра и мощна. на Елтос мисля че беше. Какъв да е размера и дълбочината на дюбелите?
И още един въпрос - какво да използвам за закрепване на бойлер 80 литра вертикален, пак в банята но на тухлена стена?
Мерси предварително.
solo5 - майстор
1. завърти отвертка в плочките докато се очертае кръгче и продължи докато падне гланца на плочката
2. с дрелка пробивай докато се пробие плочката
3. като стигнеш бетона включи на удар
zdravko77 - помощник
Мерси за отговора, ще се радвам ако още някой спедели съвети тъй като съм решил доста неща да си правя сам.
Какво се прави ако случайно попадна на арматура, спирам до там и скъслявам дюбела или може да се пробие?
Армагедон - специалист
Ти гледай да не уцелиш нещо друго :lol: :lol: ( ел , ВиК ) . За бойлера - дюбели за тухла . Лампата бих я залепил със силикон, фикс лепило , че и мивката :yawinkle:
ArturDent - Почти Безобиден
Да първо плочката, без да е вкючен удара на бормашината (ако е стара може и да няма изобщо). Възможно на по-ниски обороти. И с по-голямо от необходимото свредло, да кажем поне с 2 мм.
След като пробиеш плочката - Бормашината - на удар ....
За второто - по добре намери от някой приятел с по-професионален инструмент. За две ракии, ще свършиш за 5 мин, а с непрофесионален може да ти се разкаже играта в бетона.
jekasus - майстор
Никой не попита ,какви са плочките . Искам да видя как пробивате гранитогрес с отверка или на бавни обороти без удар.
Армагедон - специалист
Какъв е проблема директно с перфоратора при условие , че плочките са лепени от профи ???
future - специалист
Армагедон написа:
Какъв е проблема директно с перфоратора при условие , че плочките са лепени от профи ???
Не видя ли ,че човека ще пробива с "бормашина" :lol:
Армагедон - специалист
с бормашина ( макар и ударна ) в бетон........ :razz:
dundurma - специалист
а кое лепило е хубаво.......трябва ми за аксесоарите в банята.
...................да ме извини колегата,че му ползвам темата.

Тема "Закрепване на мивка, бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: