• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
pavkatay - майстор
wpw написа:
Искам да изясня малко повече неща. Първо закупих тази къща защото имах малко парички за влагане (имам си основно жилище в града). Второ, направих този избор, защото съм чувал, че къща се купува, когато половинката я одобри. При мен се получи тояно така. :-D Трето - платих за нея, защото е много близко до града и искам да прекарвам там летните жеги. Четвърто, защото и на мен ми харесва. Пето - доста време съм раснал по селата при баби и дядовци, като в последствие и родителите ми напуснаха мноооого по-голям храд от Шумен и до момента живеят на село. Шесто, нямам намерение да я правя "модерна", а само да я постегна (трябва ми баня и тоалетна). Следващия месец ще правя лятна тоалетна - за един душ ще се намери начин. :2thumbs: Миналото лято през август при температура 37 градуса, аз спях по обяд в едната стая С ОДЕАЛО, защото ми беше ХЛАДНО. И като последно, но не и най-маловажно, МНОГО ме кефи да си скъсам плод от дръвчето или зеленчук от градината. Мисля, че за това няма нужда да давам причини.
Малееее :? колко много причини намерих, дали не се самонавивам... :-D, а сетих се един минус - сега нямам толкова време за риболов :sad:
Колкото до райграса и чесъна - решено е: отпред в градинката пред къщата само цветя (грижа на жената) и райграс. Отзад в двора - каквото си поискаме. Аз поисках дръвчета и вече имам :-D , сега поисках заек - до седмица-две ще ви го покажа на снимка. :-D Както и да е, колеги, написаното не е с цел да се заяждам с когото и да е, затова, ако случайно засегна някои, моля за извенение. Желая на всички задраве и късмет и да постигате мечтите си.
:2thumbs:
жалко само за риболова :)
complast - специалист
Имай си на ум,че може скоро и покрив да правиш.Като го гледам си е
"тръгнал".
hristomirov - специалист
Градски,къщичката е супер,само малко си завиши амбициите и прави като хората! На първо място покрива-най-малко основен преглед!Баня и тоалетна-задължително вътрешни и с мерак ,че после работата става двойна... :) И най-вече гледай да съхраниш готиния ретро-стил и едно барбекю близо до кладенеца да направиш...,пък ако ти липсват гости,ще се обадиш! :wink: :-D Много фантазия и успех ти пожелавам!!!
wpw - специалист
Знам, че покрива плаче за ремонт, това лято ще позакърпя на места, където има течове (които естествено белязах при снеготопенето :-D ) и ще почака още малко, няма как. Благодаря на всички за хубавите думи и като почна да правя каквото и да е ще информирам и се съветвам.
wpw - специалист
Привет. Имам малко нови снимки и тъй като няма средства за промяна на къщата - пускам снимки от промяната на градината :) Снимките са правени на 31 май.
Здраве и късмет на всички и наздраве :)

Прикачен файл

domat.jpg
това са доматите - на открито...
domat.jpg (198.14 KиБ) Видяна 5007 пъти

Прикачен файл

gradina1.jpg
общ изглед на градината - нза сравнение с преди два месеца....
gradina1.jpg (196.76 KиБ) Видяна 5007 пъти

Прикачен файл

tikv.jpg
тиквичките :) - ще пада пържене
tikv.jpg (182.31 KиБ) Видяна 5007 пъти

Прикачен файл

krastavici.jpg
Има и за салатка - надявам се до 10-тина дни....
krastavici.jpg (193.83 KиБ) Видяна 5007 пъти

Прикачен файл

gradina.jpg
Още един "сравнителен" изглед...
gradina.jpg (195.51 KиБ) Видяна 5007 пъти
PLOCHKATABG - специалист
wpw написа:
Миналото лято на петров ден закупих една доста стара къща в околностите на града. Стара е, но е близо (на 6-7 км) и затов се навих да я взема. Кирпичена е, със дебелина на стените около 60см. Мястото е 900 кв.м. Отпред е огромна поляна с няколко 15 метрови орехи. Лятото просто не ти трябва климатик. Температурата в стаите и в мазата е доста постоянна. Миналата есен изкорених всички дървета в двора, просто бяха много стари, неподредени и неподържани от доста години. Есента изорах и даже засях малко чесън. После засях 15 нови дръвчета ... :) Сега с нетърпение чакаме с половинката топлите дни, за да отскочим до там. Вече подготвям и разад за домати .... Отпред, както се вижда е затворена площ с асмалък, които обновявам и скоро ще боядисам ...Ако някои може, нека да каже какви са тези наболи по цялата градина цветя - имаме съмнения за момина сълза, зюмбюл, нарцис... Не знам.
Кладенеца е под навеса и е широк около 1,2, като стените са от нареден камък. Водата е на дълбочина около 8 метра, но интересното е, че нито лятото на миналата година, нито тази пролет се повиши или понижи. Миналото лято, като поливах райграса, колкото и малко да е, измерих, че помпата вади по 10литра вода за 30 секудни, а съм я държал да точи по 3-4 часа и нивото не се променяше.
Има много работа по нея, но... макар и криза и в момента да не мога да правя каквото и да е, мен си ме кефи и знам, че някои ден ще изглежда по-добре. Януари се качвах на покрива и белязах на около 5,6 места къде има течове и скоро ше сът на "черешата".
Щастивец, и аз имам вила, ама да ти кажа ич не ми се ходи там, защото всяка мисъл с нея я свързвам с работа.
Докато не станах на 16-17 год. и да почна да отбивам ходениците с майка ми и баща ми, които ме "тормозеха" с каква ли не работа всяка Събота и Неделя, почти без пропуск, от там и я понамразих. А се намира на 45 км от мен с много лош 2км. път в планина. Лошото е че няма вода, ти имаш бол, благородно ти завиждам. Резервоарите, които имам са около 40 тона, но не стават за нищо друго освен поливане и грубо миене, а тази година нещо единия май е изтекъл, най вероятно се е спукал бетона някъде. Мале какво се отплеснах .
Сега, ако кажеш, че имаш и канализация, започвам още повече да завиждам ! :-D
  • 1
  • 2

Тема "И аз да се похваля" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: