Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
EDI - майстор
Утре ще промивам снимки и ще ги кача на диск.После ще пусна няколко за да видиш как изглежда.
complast - специалист
Ковеш летви за гредите а окачвачите за летвите.
nnikbg - специалист
[quote="kavi67"]За сега,имам оферта за вата ROCKWOOL,145кг. на куб/м,6см,2,4квм-за 34,50лв.

Зрасти Kavi67. Правилно ли разбрах - 6 см е дебелината на ватата, а 24 кв.м е площа за изолиране - за 34.5 лв. Каква ще бъде после мазилката /минерална или там другите кви бяха не се сещам/ и тя включена ли е в офертата.
Относно ГК - порови из форума "окачени тавани" има доста писано. Аз моя го правих на скара през 50 см. Основата е бетонна плоча. Ама мисля че тези 15 - 20 см са някаква измишлотина.
Поздрави.
EDI - майстор
complast написа:
Ковеш летви за гредите а окачвачите за летвите.
Обратно.Окачвачите за гредите, а на тях се хващат летвите и се нивелират.Ама утре ши покажа някоя снимка, само да не забравя.
complast - специалист
И как ще хванеш окачвачите за гредите-с винтове? :? :lol:
kavi67 - специалист
nnikbg,де да беше 24квм.Като казвам офертата,имах предвид че ми попадна вата за тези пари-куца оферта :lol: .

EDI,гледай да не забравиш,че едва ще дочакам до утре вечер :) .
Leon - специалист
complast написа:
И как ще хванеш окачвачите за гредите-с винтове? :? :lol:
Какво му пречи?

А с какво ще хване летвите за окачвачите?

:wink:
EDI - майстор
С рапиди, естествено, директно за гредите на покрива, нали са директни окачвачи. :) .Слагам първи и последен, опъвам канапа и центрирам другите с един рапид в центъра.После още по два в двете уши.Летвите са 4Х4 и там където се захваща за окачвача слагам дълга подложка, закрепена с няколко видии, за да стигне до около 6 см дебелина и да влече в окачвача.После летвите с рапиди за окачвачите и готово.Снимките утре, че забравих лентата, като идвах на работа :? .
complast - специалист
Хората за тая работа са измислили профили!ЦД-та им викат!Ако нямата мога да ви уредя с 4-метрови.
А колкото до това летви да се хващат за окачвачи,може да кандидатстваш за патент :lol: :lol:
EDI - майстор
Защо за патент, КНАУФ имат система с дървени летви на окачвачи, някъде гледах техни схеми. http://www.knauf.bg/knauf/home.nsf/D11_2_7_2008.pdf ето тук на страница 6 има схема, а нататък и подробности.Не сложих метални профили, защото покривам с ОСБ, като го закрепвам с дълги копчета за летвите и ми беше по-лесно да работя.
Последна промяна от EDI на чет мар 25, 2010 9:21 am, променено общо 3 пъти.

Тема "МАЗИЛКА/ИЗОЛАЦИЯ или ИЗОЛАЦИЯ/МАЗИЛКА?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: