• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
BAlexandrov - специалист
При доста замърсени плочки и фуги в баня как е най-добре да се изчистят. Какъв препарат?
Евентуално "префугиране" възможно ли е и как?
С какво са замърсени? Аз лично САНО за баня и четка за зъби и не много търкане.
BAlexandrov - специалист
Ами с мръсотия от предишни обитатели, но самите плочки са чисти. Взех Доместос за тоалетни - той е и против котлен камък мисля с него да тествам. Опасявам се обаче солната киселина вътре да не реагира с цимента във фугата...
Leon - специалист
BAlexandrov написа:
Фугафикс дали ще помогне?
http://www.boro-bg.com/articledetails.php?ArticleID=39
:lol:

"Силиконов импрегнатор за фуги. Хидрофобира фугите в дълбочина, като ги предпазва от замърсяване и улеснява почистването им. Образува матово безцветно покритие."

Е след това вече няма изчистване!

Що не четете бре хора?
Питащия иска да си изчисти фугите, а не да запечата мръсотията!

:oops:
BAlexandrov - специалист
Питащия съм аз :wink: Освен изчистването ще трябва и нещо след това. Това, заради което мисля, че ще помогне фугафикс е в упътването за употреба
Импрегнира нови и освежава стари фуги на облицовани с керамични плочки подове и стени.
Има антисептично действие и предпазва фугите от плесени и гъбички. Подчертава цвета и го прави по-чист
chapara - майстор
BAlexandrov,фугафикса се поставя на нова фуга :!: ,или в твоя случй след като я почистиш и изсъхне добре
:!:,и порови из сайта тая тема е обсъждана,вадят старата фуга колеги с ножовка и макетно ножче :idea:
lov - майстор
Като ти е писал колегата за импрегнацията няма проблем след като се почисти и изсъхне.
А самото почистване ползваме Relina ultra clear. Жената си го е харесала като най добър препарат за почистване на котлен камък за бани. И копува от 5 литровата разфасовка и така караме с една туба няйолко години. Не помня точно колко излизаше по тази причина но е около 15-17лева но има и по малки разфасовки. Не твърдя че е най добрия може да има и по хубави но просто този върши работа.
В началото и тя търкаше като луда с четката докато не реших да пробвам водоструйката какво ще се получи. Стана и то перфекто ами си вкарах автогол :lol: . Прехвърлиха го като мое домашно задължение. :wallbash: Напръскваш с една пръскалка от препарата разнасяш го с някоя гъбичка хубаво и го оставяш поне 15 мин. да престои. След това с водоструйката ти е ясно. Не остава ни милиметър не почистено место.
Не знам защо все още много хора си мислят че водструйката е само за миене на коли. С нея перфектно се почистват мозйки мазилки плочници и де що друго се сетите стига струята да не го разрушава. Перфектно се изпират мокети и килими. Е стига мокетите т да не са залепени и да могат се махат .
onzi112 - напреднал
Колега като бях в казармата преди 3..4 години ни накараха да си изчистим баниите които бяха ''' бели плочки с черни фуги ''' :lol: :lol: :lol: . По старите кучета ни посъветваха да отидем до лафката и да си купим ""ако не ме лъже паметта" КСИОЛОЛ едно жълто шише меришешто на белина. банятя светна за 10 мин като всеедно преди малко е направена.
Това е няква киселина заштото ми попадна на ризата и се разпадна за 20 мин.
Само несъм много сигорен за за името ,ако има колеги дето са го употребявали нека кажат как се казва ако помнят.
BAlexandrov - специалист
Да и Кислол съм взел 3 шишета, това е разредена солна киселина. Тези дни по Великден почвам :lol:
Последна промяна от BAlexandrov на пет апр 02, 2010 4:50 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Изчистване на фуги" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: