• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Милен - майстор
ArturDent написа:
Милен, ако визираш това на снимката - то управлява комутара (контактора), най-много да превлючва 100мА. Както виждаш и кабелчето не е повече от 1 кв.мм. Другата част ми е "набутана" в дупката, дето беше преди това бойлерното табълце. Сега няма да го разглобявам че да го видиш.
Точно такива визирам и нищо да не комутират, пак им се скапва електрониката след известно време. Релето е стабилно направено но електрониката им е слабото място. За това по сигурно е с механичен с стрелки :)
ArturDent - Почти Безобиден
Да приема че съм някъкъв вид късметлия, след като толкова години работи. Тоя при мене си има и вградена бетерия, и си помни настройките дори и като спре тока. Ползвал съм и механичен, но мисля че той спираше да се върти като спре тока, ако не е по-турбо изпълнение са моторче което навива часовникова пружина.

Хайде да спираме по темата, май всичко е ясно. Човека си има два варианта (почти еднакви). Може да си направи избора.

П.П. Да го напиша още веднъж, че взе да ми харесва:
Тока е опасно нещо, особенно ако си гол, мокър и заземен....
Чаро - Акълия
Имам поне 8бр програмируеми таймера. Предполагам всичките са китайски. Някои са с акумулаторна/вградена батерия, други с 2бр обикновени. Може би имам всичките видове дето са по магазините.
С тях управлявам 3 бойлера (директно), 2 акумулиращи печки (през контактор), поливачки за цветя, зарядни за батерии...квото е имало нужда.
До сега не съм имал проблем.Никакъв, като изключим изоставането на часовника на единия модел. :lol:
shotik - майстор
За седемте години откакто го ползвам ,не съм имал никакъв проблем и се чудя като почнете да пишете ,че това било така,това иначе,но не давате реални примери,както съм го дал аз и то не само за тази тема ,а и за всички останали,като че ли някои колеги искат да си дадат мнението по всички неща,такива гении ,разбиращи от всичко няма.

:? :look: :ka:
Милен - майстор
Както искаш, твоя си работа, на сила не може да ти се помогне.
Досега са ми носили да ги погледна, поне 6, 7 различни варианта на тези със щепсел с повредена електроника. Просто не става нищо от тях електрониката им е умряла. Изостават стрелките на тези без батерия или с обикновена такава. този за който дадох линка има 160часа собствен ход и батерията му е акумулаторна.
Panzer - специалист
И аз съм замислил да направя бойлера да се включва единствено за 2 часа през нощта, но още не съм реализирал идеята си. Мислех да монтирам в таблото един часовников прекъсвач от този тип
Изображение
, който да управлява 1 контактор. На мен часовника ми изпадна без пари , но мисля че по магазините бяха скъпички около 60 лв.
vk - специалист
И аз съм на мнение че трябва да се ползува хубав часовник+ контактор, а не тези китайските със контакт. То по принцип бойлер в контакт не трябва да се включва. Това което е казано за Grasslin, или колегата от предния пост - това са хубави часовници.
Johny - майстор
С извинение към автора на темата, но на някой да му се намира чипа, който управлява мотора на този: http://www.grasslin-controls.co.uk/_sa_ ... ml?page=89 часовник? :prayer:
vk - специалист
Дайте тук да дадем схема на свързване на часовник с комутатор (с конкретни модели на пазара)
slavckc - специалист
Да ме извиняват повечето специалисти, но тази комбинация работи от 2000 г., т.е. вече 10 години без проблеми. Дори батериите са от тогава :? Може да се направи и малко подобрение - в управляващата верига да влязат терморегулатора и термозащитата. В силовата верига остава само нагревателя. При това положение се избягва честата им смяна, поради нагар на контактите, омекване на контактите и др. проблеми с контактите на терморегулатора, поради това, че той комутира тока към нагревателя.

Прикачен файл

25032010158.jpg
25032010158.jpg (49.44 KиБ) Видяна 16726 пъти
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "таймер за бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: