• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
От мобилни телефони до цифрови камери
Тани - модератор
И сега след подробното обяснение на stefan_gb разбра ли как да измериш тока на една батерия и на контакта? Какви са стойностите?

А за картинката не разбрах.Не можеш да я отвориш ли?
alsted - майстор
Тия всичките дето ти ги дават тези съвети едва ли не са гръмнали по няколко "Це 20" (по 36лв навремето, което си беше направо много пари) :lol:
Аз съм видял сметката на два, купени буквално със спестявания от банички /по 10-20стотинки/.
Много колеги биха изразили съжаление, но и до днес не мога да се разделя с "третата си любов" - Ц 4360 :lol:
bycec - специалист
Това май се води спам ама да кажа: 36 лв стуваха Ц-20 + поялник 36в +приставка за измерване на h21E + 2 пръчки тинол(руски стандарт) + стиропорена кутия. Друг въпрос е , че това бяха джобните ми за почивката във Варна(за две седмици).
skrijo - специалист
Тани написа:
И сега след подробното обяснение на stefan_gb разбра ли как да измериш тока на една батерия и на контакта? Какви са стойностите?

А за картинката не разбрах.Не можеш да я отвориш ли?
Ток на контакт (I ,единица А) не може да се измери защото , ако няма уред не може да протече ток (мисля , че така беше ) . За батерията , включвам на сонда COM и mA , пускам на прав ток 20мА и ми показва 1 А (батерията е стара ). Така ли се прави или греша :?
Снимката я тегля и ми изписва да ли с интернета да я утворя или с да си избера програма .
Тани - модератор
Още не си готов да го изкарваш от чекмеджето. Прочете ли линковете в уикипедия? Прочети ги и ще видиш колко абсурдно звучат отговорите ти. После отговори пак.

А картинката я отвори с интернет експлоръра . Всъщност тя е на един отлинковете в Уикипедия
skrijo - специалист
Големина на ток е (I ,единица А ).Аз измерих напрежението на мрежата и то е 220V - 222V . Пак ще прочета линковете :?
skrijo - специалист
Като мерих напрежението на батерията и ми показва 844 V ,когато съм пуснал на 2 V :? Ще купя нова батерия за да видя колко ще ми покаже .
Тани - модератор
Това с батериите е добър подход . Купи и една две лампички , но избягвай да мериш каквото и да е в контакта преди да се научиш на батерии и акумулатори.
skrijo - специалист
При превръщане на 200mA ( m=10-3 ) следователно 200 x 0,001 = 0,2 А :? По този метод значи трябва да пусна на 20 A :?:
stefan_gb - специалист
skrijo написа:
При превръщане на 200mA ( m=10-3 ) следователно 200 x 0,001 = 0,2 А :? По този метод значи трябва да пусна на 20 A :?:
1000мА = 1А
0,2А = 200мА

Цитат:
За батерията , включвам на сонда COM и mA , пускам на прав ток 20мА и ми показва 1 А (батерията е стара ). Така ли се прави или греша Confused - Грешиш но нищо ще се научиш

За да измериш напрежението на батерията сондите ги поставяш на COM и V превключвателя на 20 V/ DC

За да измерш ток си набави батерия и малка крушка подходяща за напрежението на батерията примерно за фенерче.
Включваш уреда на обхват 200 мА поставяш сондите в входовете за този обхват {Com - 200mA} . Намери парче проводник и свържи плюса на батерията с единия извод на крушката след това едната сонда я допри до другия краи нна крушката а другата сонда за минуса на батерията и ще измериш тока в тази верига. Дано си ме разбрал.

ПП. Ако използваш мощен токоизточник и мощна крушка не мери на обхват 200мА а на 20 А
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11

Тема "Въпрос за мултицет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: