Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
geox - напреднал
Илиян Илиев™ написа:
.....
Колега, известно време живея извън България и забелязвам, че малко или много ми се е променил манталитета...Дълга история, но съм станал много по-прагматичен и някакси под друг ъгъл ги гледам нещата...На мен към момента са ми нужни 1-2 стаи и мисля да си купя гарсониера - повече не ми трябва...пък за къщите...ще го измисля...добре че данък сгради в БГ е символичен.... :lol:
pavkatay - майстор
geox написа:
piron45 написа:
И какво като нямаш документи, досега щом никой не ти е направил проблем не мисля че в бъдеще ще имаш.
По-скоро си мислих, че като не е ползвам по предназначение - няма смисъл да стои за склад.... :?

колега , има една приказка- не пикай в стария кладенец, че не знаеш кога вода ще трябва да пиеш оттам :-D . ако ти е здраво къщето не го закачай. събаряй нещо опасно и пред срутване. а относно законността- то тука нищо законно няма в тая държава, а не се знае дали не е по-евтино(лесно) узаконяването от събарянето. а и що ти трябва законно ...... :?
pavkatay - майстор
Илиян Илиев™ написа:

Даже, ако искаш да минеш гратис накарай някой комшия да пусне жалба, че постройката е незаконна и от общината ще дойдат да си я съборят......
в това пък сега се загледах :? и този колега не живеее в БЪЛГАРИЯ. абе ,коя община ще се занимава с подобни щуротии при 60 сантиметови дупки (дълбочината, де) по цялата ОБЩИНСКА пътна мрежа :lol:
geox - напреднал
pavkatay написа:
Илиян Илиев™ написа:

Даже, ако искаш да минеш гратис накарай някой комшия да пусне жалба, че постройката е незаконна и от общината ще дойдат да си я съборят......
в това пък сега се загледах :? и този колега не живеее в БЪЛГАРИЯ. абе ,коя община ще се занимава с подобни щуротии при 60 сантиметови дупки (дълбочината, де) по цялата ОБЩИНСКА пътна мрежа :lol:
Последна грижа ми е общината, защото около мен няма законен гараж, пристроика или "лятна кухня"...Пък и преди 2-3 г. някои се беше оплакал за нещо и идваха инспектори от общината - получих след 2 седмици писмо, че проверката не е установила нередности и прочее (не знам какво и как са гледали).... :wink:
Илиян Илиев™ - майстор
Това за общината го казах просто така. Един вид да подчертае абсурдноста на отговора ми.
geox - напреднал
Илиян Илиев™ написа:
Това за общината го казах просто така. Един вид да подчертае абсурдноста на отговора ми.
Абсурдността на общината е, че въпреки че знам какво е незаконно и без документи - ония викат всичко ви е в ред - е къде го има това по света? :?

Тема "Премахване на пристроика към къща...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: