• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
pif4o - специалист
Армагедон написа:
С лака ще станат едни лъскави, което мен лично не ме кефи :| . Намажи ги със садолин около 18 лв е литъра, но е много икономичен ( има голямо покритие ) - продукт на церезит мисля че беше.
Точно това и аз не искам, я кажи това което предлагаш как изглежда или ако можеш някоя снимка в нета на таква мебел да дадеш линк да го видя как седи?

jameson_2001- на два от столовете са бетон но на другите два са малко разклатени ще търся начин за окрепване примерно лепене + видия която китосвам после, или имате по добра идея. Честно всичко ми идва ново на мен в тая материя така че всеки съвет е добре дошъл за да не си блъскам главата тва с какво се прави онова с кво се лепи и т.н.т. :)
alata_69 - специалист
предлагам ти вместо садолин както казва колегата да ги намажеш с баиц за цвят по желание и след това лакираш с ER-LAK S-70
тожа е гръцки лак води се корабен но е много устоичив на удар и дране
цената му е колкото на садолина 18 лв.
EDI - майстор
На ДУФА лаковете на водна основа са матови, има 7-8 цвята в гамата.Иначе ремонта с лепене.Вземаш си обаче, свястно лепило, има ги много.
nasco2 - специалист
Церазит и Садолин са две много различни неща. Садолин имат два вида цветни лакове, Садолин класик и Садолин екстра. За съжаление цветовата гама е доста ограничена 16 цвята ако не ме лъже памета. Церазит са продукти на Хенкел а Садолин на Акзо Нобел.

Екстрата ти я препоръчвам ако не търсиш блясък и я оставиш като финишен слои. Ако търсиш блясък мини една или две ръце Садолин класик докато постигнеш желания цват и след това нанеси една или две ръце Садолин самба 95% . Ако си решил да използваш Садолин разбира се, има доста др, лакове който могат да ти свършат същата работа. Не мога да ги изброявам пооделно и да описвам с всеки технологията. Много са.
pif4o - специалист
Е б**и мизерията, нема такъв прах , един стол изтърках и станах все едно бачкам в мелница за брашно, ужас. Взех един лак на Белинка някъв словенски на водна основа, не можах да намеря от тоя кото спрягате по горе, намерих на Леко на водна основа ама баш тоя цвят дето исках го нямаше и взех тая Белинка. Ама както казах още в началото на темата :) Ще се опитам да ги освежа ама след първия вече нищо не може да ме накара да изтъркам останалите 3. Когато имама пари ще си купя нови като нямам ще стоя на тези. Още преглъщам трици е**ти :-D Благодаря на всички ви за съветите ама ми излезноха криви сметките. Утре ще купя една блажна боя и ша ги омажа с нея без да ги търкам да изкарат докато се видя с някои лев за нови :datz:
  • 1
  • 2

Тема "Лак за дърво ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: