• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ресьора - помощник
Здравей те колеги,трябва ми помощ за един електомагнит но с обратно действие,дефакто бобина която да неотрализира действието на постоянен магнит,имате ли идея от къде мога да намеря такова нещо,а сега да обесня за какво ми трябва значи постояния магнит държи една вратичка затворена и искам при подаването на ток вратичката която е на пружина да се отвори,обмислях вариянта с нормален електро магнит но проблема е че ще има постоянна консумация а това не ми върши работа.Ако можете да ударите едно рамо от къде мога да си намеря такова устройство ще съм много благодарен.Благодаря предварително
Justy - майстор
Махни постоянния магнит. В Бриколаж и Практикер има всякакви резета. Пружинка за заключване, електромагнит - и си готов. Разгледай един ел. автомат за входна врата и ще ти светне :idea:
geordgeo - специалист
А защо да не стане с обикновен електромагнит?Има такива за врати,които държат вратата затворена,когато няма напрежение върху него и я отварят,когато им подадеш - ние сме така в къщи :) При това положение консумация има само когато натиснеш бутона за отваряне...
ресьора - помощник
Тез обратни електо магнити ми трябват да държат вратичките за кошовете на е таз лодка която сам си направих и единсвените ядове ми са с тез пусти вратички за захранкатаИзображение
mirk - майстор
Електромагнитна маса - задържане с постояннотоков електромагнит а пускане на детайла и премахване на остатъчния магнетизъм с изключване на постоянния ток и включване на променливотоков електромагнит. Или казано по просто постояннотоковия електромагнит намагнитва а променливотоковия я размагнитва.
ресьора - помощник
mirk написа:
Електромагнитна маса - задържане с постояннотоков електромагнит а пускане на детайла и премахване на остатъчния магнетизъм с изключване на постоянния ток и включване на променливотоков електромагнит. Или казано по просто постояннотоковия електромагнит намагнитва а променливотоковия я размагнитва.

Колега при заздеистван постоянно електро магнит ще имам страшна консумация на ток което не ми върши работа,или може би не съм те разбрал правилно
Justy - майстор
Поне посочи със стрелки - къде са тези врати, магнити? Накъде ще се отварят и затварят?
evil - специалист
и аз немога да зазбера защо използваш постоянен магнит при положение че вратичката ще е отваря прожина механизма за отключване ще е доста елементарен без постоянна консумация просто бобина ,прожинка и пластина която малко трябва да се пооформи
bycec - специалист
Тази лодка няма ли да има радиоуправление иако има защо не ползваш някоя серво машинка за целта ?
ben84 - специалист
Постоянен магнит на вратичката и ел. магнит на корпуса. Въпроса е дали ще е достатъчно надеждно за целта.

Прикачен файл

cats-crop.jpg
cats-crop.jpg (11.75 KиБ) Видяна 7931 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за електромагнит" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: