Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pif4o - специалист
Здравейте долупосочената платка която ще видите е от записващо ДВД ТСМ . Проблема му е следния, ако стои включено в контакта няма проблеми бачка си , но ако го изключа за по дълго време от щепсела 1-2 дена и после като го включа в контакта няма никои. Въобще не светка нищо по него и не реагира, ако съм по настоятелен и го включвам и изключвам по някое време зацепва. Но с времето и това започна да не помага. Днес го разглобих и се натъкнах на следните проблеми на захранващата платка: http://zeroslav.snimka.bg/other/platka.486303
тези две нещица непознати за мен, едното се сещам че е диод (черното)
ама това малкото червенко стъкленко идея си нямам какво е. Някои може ли да ми каже как да ги търся тези два компонента в магазина. Бях пуснал въпроса и в форума за електроника ама незнаино защо темата ми замина в коша, въпреки това един колега там успя да ми подскаже че бедата не е в тези неща които съм заградил а в разсъхнал се кондензатор.
cvetanmu - специалист
Най вероятно проблема не е в тях.Дай означенията на чипчето.
kabel96 - специалист
Около чипчето имаш 2 малки електролитни кондензатора смени ги и всичко ще е ок.А ако искаш да разбереш кой е точно включи в контакта и нагрявай кондензаторите отгоре с поялника един по един по малко докато тръгне и като тръгне го сменяш и си готов.
Justy - майстор
Както виждаш до него е конекторът 12 V. Това е защитният ценер в изхода на стабилизатора. Прогарянето на платката и конектора говорят за продължително сериозно прегряване. И вярно - ценерът е следствие - причината е другаде.
pif4o - специалист
Ок е сега ще пробвам хватката с поялника, поразрових се иначе из нета и на 2-3 места има хора с същия проблеми които сменят един 1000мф 10в (с253) и работата се оправяла, лошото е че нито днес ни утре има от къде да ги купя. Момент сега да видя с поялника какво ще стане :)
pif4o - специалист
Нагрях ги ама не тръгва, някои друг ще е виновника.
MamaMy - майстор
Смени ги и двата и ще тръгне. Не са скъпи. Само им гледай максималното напрежение и поляритета да спазиш.
pif4o - специалист
:supz: още понеделник ще се заема с тях, ще си купя и другите два за всеки случаи.

Прикачен файл

2 copy.jpg
2 copy.jpg (158.42 KиБ) Видяна 2720 пъти
pif4o - специалист
Колеги ТРЪГНАААААААААА \:D/ смених горепосочения с стрелката коиндензатор и тръгна, бях купил и 4 те които и колегата по на горе посочи ама почнах от този , щото из немските саитове се натъкнах на 2-3 същи проблема и виновника беше посочен тои. След смяна дивидито оживя :) Благодаря на всички отзовали се в темата ми и помогнали с каквото могат. БЛАГОДАРЯ КОЛЕГИ :partyman: :prayer:
moimoimoi - майстор
същич проблем го имах и аз ама на телевизор беко
смених си кондензатора,който беше и видимо надул се и няма проблеми

Тема "Някои ако е в час с платки да удари едно рамо :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: