• 1
  • 2
Мнения и въпроси за хола
Аз съм на мнение, че няма проблем да се реди ламиниран паркет и по диагонал на стаята, само че определено монтажа ще бъде малко по-трудоемък, а и определено ще имаш повече изрезки (фира) от стандартното. Но ако това пасва с интериорното решение, мисля, че е много интересно. За да подчертаеш ефекта мисля, че е много добра идея да се използва и ламинат с фаски (двустранни или четиристранни), защото така ще се виждат още по-добре очертанията на дъските.
Мога да ти предложа едно онлайн приложение на производителя на ламинати Егер, в което ще можеш да си избереш типова стая и да си избереш някой от декорите ламинат, които те предлагат. Можеш да си избереш и диагонално подреждане на дъските (45, 135 градуса) и така да си представиш как би изглеждало наистина. Виж този сайт (сложил съм линк към английската версия, но има и руска):
http://194.107.93.28/efp_2008/FL_engl/
bolen_siderov - напреднал
nasco2 написа:
solo5 написа:

точно ламиниран паркет се казва :wink:
това, че ти свързваш името на паркета с дърво е друг въпрос :)

Ми не съм само аз
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B5%D1%82

Между другото по твойта логика съм виждал и балатумен паркет. :ka:
Паркетът (на френски: parquet) е вид дървена подова настилка, изработена НАЙ-ЧЕСТО от бук, дъб, орех, череша или чам. :!:
solo5 - майстор
bolen_siderov написа:
НАЙ-ЧЕСТО
сам го каза :-D

може би това, което казваш е паркет от масив
в миналото всичко е било масив, но сега има вече алтернативни материали и затова има ламиниран паркет :wink:
nasco2 - специалист
Поровете се малко по чуждите сайтове и вижте как се казва, навсякъде говорят за ламиниран под, никъде не се среща термина ламиниран паркет.

Колегата по горе е написал най - честосе изработва от изброените дървесини, имайки най - вероятнопредвид, че се изработва и от други дървесни видове но по рядко.
Chefo77 - майстор
Не се казва ламиниран паркет, а ламинирана подова настилка. Това, че много хора са го "побългарили" не означава, че е правилно.
Ако се решите да погледнете какво пише на пакетите с ламинат, то надписа гласи "Laminate Flooring", което аз лично не мога да преведа като ламиниран паркет :) Което не означава, че и аз също не използвам понякога това съчетание :)
Разходът на ламинат няма да е особено по-голям при редене по диагонал. Както каза адаша, зависи от майстора. Остатъците от рязането на крайните дъски отново се поставят в началото на реда, но от другата страна на диагонала. Единственото неприятно в този монтаж ще е, че най-вероятно ще трябва и втори човек, който да натиска редовете от отсрещната страна.
solo5 - майстор
Chefo77 написа:
Не се казва ламиниран паркет, а ламинирана подова настилка.
а паркета не е ли подова настилка :?
jekasus - майстор
solo5 написа:
Chefo77 написа:
Балатум също е подова настилка ,но не е паркет. :lol:
Chefo77 - майстор
solo5 написа:
Chefo77 написа:
Да, подова настилка е. Но е дървесна, естествена.
Килимът също ли е паркет по тази логика? Тъкана подова настилка.
solo5 - майстор
абе според мен се бъркате за паркета, ама както и да е :-D
паркет от масивна дървесина и ламиниран паркет са за мен правилните термини
ама като се замисля има ли значение как се казват, всеки да си ги казва както иска :-D

P.S. а защо паркет ли? :? ми... защото се състои от паркетини :lol:
bolen_siderov - напреднал
solo5 написа:
bolen_siderov написа:
НАЙ-ЧЕСТО
сам го каза :-D

може би това, което казваш е паркет от масив
в миналото всичко е било масив, но сега има вече алтернативни материали и затова има ламиниран паркет :wink:
Ами колега, аз по начало го написах в твоя подкрепа, именно защото "най-често" за мен лично не означава "само" :-D Но така или иначе спора е глупав :)
  • 1
  • 2

Тема "? питане за ламиниран паркет ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: