Мечтата на всяка домакиня
Благодаря на всички :) Страхотни сте \:D/ Тази събота и неделя ще слагаме пантите и обещавам после да пиша :)
marinskikt - специалист
Разстоянието от края на вратичката до центъра на отвора за пантата по хоризонтала е 20-22 мм. По вертикалата - съобразено с рафтовете, ако има такива.
Отворите се пробиват по този размер, без значение от вида на пантата.
Вида на пантата се съобразява с това, каква част от плоскостта на която се захваща вратичката ще трябва да се покрие.
Ниско рамо - 100 %
Средно рамо - 50 %
Високо рамо - 0 % (вътрешна вратичка)
vancho20 - специалист
Днес довърших в спалнята гардероба , отворите за пантите ги пробих на 24мм от страната. Мисля че това е близо до мах. възможен размер,но както казва колегата marinskikt на 20-22 ще е най добре. Скоро ще кача и снимки да ми видите творенията :-D
jordanil - специалист
ами...и аз сам си ги направих..и то на почти всички врати--след като започнаха да ми вземат по 0.50 ст на отвор,а на една врата са п 4 отвора.....купих се фреза 35 мм и с по-здраво държене на бормашината стана.
ltsakev---не ми стана ясно това с отворите за видиите-къде са закрепени тия двумелиметрови бургийки?

бяха монтирали и 2 дву милимитрови боргийки за маркиране отворите на видийките, които ще закачат пантичката.
shadowman - майстор
Един съвет за тази операция. Прави се шаблон и се захваща със стяги за вратата, после дупчиш. Шаблона ограничава фрезовата глава и няма да бяга по вратата. Ако не сте ме разбрали ще снимам подобен шаблон.
shadowman - майстор
Ето го, наглася се както се трябва и дучиш.
jordanil - специалист
това е ясно!За 2милиметровите бургийки как става номера???
shadowman - майстор
Питаш за центровете на винтовете на пантата? Ако е така ето един начин за правилно центриране на пантите - поставяш двете панти в дупките и с нещо право ги притискаш да влезнат в една равнина... дано съм те разбрал правилно.

Тема "За пантите на кухненски шкафове :(" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: