Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
funlive - специалист
За ДТЗ няма условия. До колкото съм запознат за нея е необходим трети проводник а в таблото ми влизат 2 (фаза и нула)
Или бъркам?

За кръга на климатика не ме критикувайте много. Кабела е пуснат до разклонителна кутия. Имам идея да вдигам отклонение - 2,5мм2 до вътрешното тяло и още едно отклонение за контакт за отоплителна печка (всико става :) и не ми се седи на студено)
Последна промяна от funlive на нед мар 28, 2010 9:34 am, променено общо 2 пъти.
torbalan - Дървен философ
сложи и за климатика 25А, не защото 16 е малко, а защото може да включваш и други неща там (споменаваш печка)
ArturDent - Почти Безобиден
torbalan, е прав, климатика има и пусков ток - 25А ще е добре
dobromir.marinov - специалист
Третия проводник е необходим от крайния консуматор до таблото и в твоя случай се свързва с нулевта шина преди ДТЗ.

Прикачен файл

dscn150_130.jpg
dscn150_130.jpg (80.29 KиБ) Видяна 8896 пъти
lubomirlz - специалист
Колеги четете, положението е заварено, кабелите са пуснати на нас остана да изберем предпазителите :)
funlive - специалист
до сега рекапитулацията:
1,6 и 7 кръг сте единодушни
за 2,3,4 и 5 -ти кръг мненията са от 16 до 25А
Norek1 - специалист
Първо си избери горе-долу какви ще са ти консуматорите и на база на тях сметни и сложи предпазителите, 4мм2 за климатика ти е много пусни си както мислиш контакти.По принцип аз знам, че за обикновенни контакти се пуска магистрала 4мм2 и към всеки контакт 2,5мм2
vk - специалист
Щом има спор при определени токови кръгове от 16 до 25 А, сложи 20 А предпазител :-D

A ето едни таблици за допустимото токово натоварване по видове кабели,
спред един справочник на ТУ София, електротехнически факултет, изготвен от проф. Стоян Стоянов и доц.Васил Господинов
Изображение и Изображение.
Gladiator_BG - специалист
Здравейте,
имайки в предвид горната таблица ...
дали това което начертах набързо е практично?
LED траф 150W ... след него RGB Controller ... и накрая RGB лентата 144W
- захаранване на трафа 220V - СВТ 3х1mm2
- връзката м/у трафа и контролера е със 5 метра СВТ 2х2,5mm2 (такъв имах под ръка)
- от контролера до лентата 5 метра ШВПС 4х2,5mm2
- и понеже Лентата е 10м (знам, че по принцип се захранва до 8м) съм я разделил на две, като на края на 5 метровото ШВПС 4х2,5 съм вързал две парчета ШВПС 4х1,5mm2 (на спайки) по 3 метра които се връзват към лентата
Малко не съм сигурен в тези амперажи и за това искам да се допитам и тук - дали това са подходящите кабели за 12V мрежа

Изображение

Тема "колко вата издържа 1мм2 меден проводник?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: