Мечтата на всяка домакиня
SHL - специалист
Така изглежда нашият първи опит за обзавеждане на кухня. Очакваме вашите отговори, за да разберем справяме ли се добре ?
Една от подробностите е че височината на тавана е 2.15 m.

Изображение

Изображение

Изображение
Тани - модератор
Добре се е получило! Малко само се губи ефекта на колоната заради хладилника , но явно няма къде да се сложи на друго място! Това у вас ли е?
SHL - специалист
Тани написа:
Добре се е получило! Малко само се губи ефекта на колоната заради хладилника , но явно няма къде да се сложи на друго място! Това у вас ли е?
Не е в нас. На наш клиент е. А понеже човека е максималист, направо ни изненада с тоя хладилник. По-голям в България нямало... :shock:
Две крави и едно теле ще събере ! А иначе всичко останало го доставихме ние.
Emerald - модератор
Браво, SHL! =D>
Имам дребни забележки. Най-вече с осветлението. Осветителното тяло в кухненския бокс е непропорционално като големина и като цяло осветлението е недостатъчно.
Контактите. Прекалено на видно място са изнесени. Те не са декоративен елемент за да бъдат обект на демонстриране.
Шкафчето за микровълновата не се вписва в концепцията на кухнята. Най-добре би било микровълновата да се вгради. Ако не, поне шкафчето и да бъде част от кухненските шкафове. То е отделна част както като форма и разположение, така и като цвят.
За съчетанието между розово и беж...не съм много съгласна, че е особено удачно. :? Освен това плочките са безинтересни и ако отметнем настрана розовия цвят на мебелите, в кухнята липсва т. нар. "точка на интерес". С монотонната архитектура на шкафчетата, това би могло да се постигне с гръбчето, но уви. То по-скоро допринася за лошо впечатление от кухнята.

Това което би могъл да промениш безболезнено и дори до някъде с него да създадеш липсващия декоративен елемент, е осветителното тяло. Съветвам те да потърсиш по-адекватно- наистина е много диспропорционално.

Като цяло, много симпатична и романтична кухничка. :) Би могла да бъде и още по-добра при желание.

Упс, видях, че не е твоя, но...ениуей. Забележките са в сила.
Последна промяна от Emerald на пет мар 30, 2007 11:26 pm, променено общо 1 път.
Тани - модератор
Тъкмо взех размерите на моя - 80/90/180 :-D :-D :-D

Този направо се губи пред моя!
Emerald - модератор
Виж тук един чудесен пример за гръбче, който поема върху себе си цялата декоративност на кухнята и разбива монотонността на кухненските шкафове. Забележи също разположението на контактите.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
masteradmin - майстор
И на мене ми харесва, само не разбирам защо стените и вратичките са в една гама, плочките в друга ? Може би има нещо кафяво в стаята което не си снимал. В тези шкафчета отдолу има ли някакви специални механизми и къде е кошчето за боклук ?
SHL - специалист
Emerald написа:
Браво, SHL! =D>
Имам дребни забележки. Най-вече с осветлението. Осветителното тяло в кухненския бокс е непропорционално като големина и като цяло осветлението е недостатъчно.
Контактите. Прекалено на видно място са изнесени. Те не са декоративен елемент за да бъдат обект на демонстриране.
Шкафчето за микровълновата не се вписва в концепцията на кухнята. Най-добре би било микровълновата да се вгради. Ако не, поне шкафчето и да бъде част от кухненските шкафове. То е отделна част както като форма и разположение, така и като цвят.
За съчетанието между розово и беж...не съм много съгласна, че е особено удачно. :? Освен това плочките са безинтересни и ако отметнем настрана розовия цвят на мебелите, в кухнята липсва т. нар. "точка на интерес". С монотонната архитектура на шкафчетата, това би могло да се постигне с гръбчето, но уви. То по-скоро допринася за лошо впечатление от кухнята.

Това което би могъл да промениш безболезнено и дори до някъде с него да създадеш липсващия декоративен елемент, е осветителното тяло. Съветвам те да потърсиш по-адекватно- наистина е много диспропорционално.

Като цяло, много симпатична и романтична кухничка. :) Би могла да бъде и още по-добра при желание.

Упс, видях, че не е твоя, но...ениуей. Забележките са в сила.

С повечето неща съм съгласен. Осветителните тела са малки и дават малко светлина. Но при височина на кухнята 2.15 е трудно да намеря нещо по-подходящо...май :? А иначе клиента предпочита по-слаба свтлина. За микровелето съм съгласен че стои, като изпуснато там. Късно разбрах че не е вградено, както си го мислехме ние.... Контактите не ме дразнят, добре са си. По скоро са практични. Ако ги сложим по-ниско ще пръска вода по тях или манджа от печката. А що се отнася да гръбчето може би нещо друго -да, но това което си показала ти не ми харесва. То не "точка на интерес", ами така се набива, че само него гледаш и кухня не виждаш. Но тук вече не става въпрос за дизайн, а за вкус. Ти самата каза, че това са две различни неща.
SHL - специалист
masteradmin написа:
И на мене ми харесва, само не разбирам защо стените и вратичките са в една гама, плочките в друга ? Може би има нещо кафяво в стаята което не си снимал. В тези шкафчета отдолу има ли някакви специални механизми и къде е кошчето за боклук ?
Кошче си има под мивката, а плочките са доста розови, само дето са се затъмнили, може би от ауто-коректа, който правя на снимките за да ги исчистя малко.
Sve - помощник
Аз ли съм далтониска? Виждам сериозно разминаване и несъответствие на цветовете. Ако това Ви е първа кухня - простено, ще се научите от грешките си. Има неподходящо засичане на мивката със снаден плот и конзолата за горното плотче, можело е да се измисли друг вариант. Микровълновата не се вписва в кухнята, въпреки че не е за вграждане има решение. Хладилника унищожава визията на красивата извивка на стената. Няма цялостен добре направен проект и от там имам чувството за работа на парче и снаждане на нови идеи.

Тема "Нашата първа кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: