Най - вълнуващия въпрос зимно време.
хора нека подновим тази тема .Даите чертежи на камини . В моменте сам със котле но искам камина мисля че щее по ефективно (икономично)
vanko68 - специалист
В това последното си в заблуда...
ArturDent - Почти Безобиден
Има разлика икономично и ефективно. Ефективно - това е колко от калоричноста на горивото ще отиде за отопление - тук котлето е по-ефективно. Икономично колко струва (лв.) един kW/h отдадена мощност. Тум може да се окаже и камината по-доброто речение. Особенно ако имаш "намерени" дърва. ;)
Прислужването при котлето е значително по-малко, затова пък кефа при камината е по-голям. Кеф цена няма!
Panzer - специалист
Не забравяй и мърсотията при камината, Аз лично не бих монтирал камина в дома ми , при положение че имам котел. :)
mrm_1 - напреднал
Щом желаеш и камина , то тя трябва е с ваздуховоди или просто за кеф :) , щом вече имаш инсталация с котле !
toplia - помощник
Това че има парно на котле не означава че не може да присъедини и камина към отоплителния кръг.Може да го направи паралелно с котела примерно , но може и на въздуховоди което аз лично не предпочитам защото според мен се замърсява въздуха в помещенията където ще се отопляват.

http://thermtrade.bg
незнам можеби защото нямам изолация,pvc дограма .Но котлето е италианско чугунено но немога да си стопля етажа .Другият вариант е може би комина .Съгласен съм с това че много ще се цапа със камина. Плюс това котела е на приземния етаж а аз съм на третия .Много въпроси.
:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
naskov - майстор
Колко киловата е това котелче, та не можеш да си стоплиш етажа. Колко градуса става температурта на водата? Какво гориш? Какви радиатори имаш?
filmatoplo - майстор
Със камина не е по ефективно , по малко КПД -по голям разход на гориво и хамалогия по етажите .По добре инвестирай в дограма или изолация .И отговори на въпросите на Насков.

Тема "`чертежи на камини с водна риза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: