Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
velsi - Почетен майстор
Теоретично би трябвало да е по Х. Все пак тази ос движи тежестта на всичко останало. На практика не съм забелязал кой знае каква разлика.
mooooka - напреднал
Разстоянието А е около 100мм. при свалена ос Z и В е около 65мм.
Между танкетата и края съм оставил 2мм.

Прикачен файл

cfgn.jpg
cfgn.jpg (44.05 KиБ) Видяна 3481 пъти
velsi - Почетен майстор
Това разстояние В можеш да го намалиш. А на Г-образната планка предвиди отвори, така че да можеш да я придвижваш нагоре по блокчето при нужда. Това ще намали разстоянието А. Всеки милиметър е от значение! Ще го разбереш като му дойде времето. :wink:
mooooka - напреднал
(Г-образна планка) Можели да направиш една отметка на някоя снимка че немога да те разбера коя е тя.
velsi - Почетен майстор
Планката, която ще носи щпиндела. Ето:

Прикачен файл

hjkgkmgcmkgcfm_144_____.jpg
hjkgkmgcmkgcfm_144_____.jpg (39.7 KиБ) Видяна 3480 пъти
Последна промяна от velsi на съб сеп 11, 2010 6:39 pm, променено общо 1 път.
stilnik - специалист
Попаднал случайно във този форум се запалих и аз да напрвя CNC машина за рязане с плазма. Намерих стъпкови мотори от IBM принер - 1.4А, 4,5В, 2градуса- 4бр. общо . Поръчах платките , налепих елементите, тествах моторите. Обаче имам следните въпроси:
- при захранване на моторите с 12в. два от тях греят повече отколкото другите два. Вярно , тях ги отварях за да ги почистя от боклуци и да смажа лагерите - може ли да съм сбъркал някъде при събирането?
- всичките 4бр. при захранване с 32в. и работа на празен ход около 30 минути (в KCAM има един фаил Izolation sample ,та него пускам за тест) се нагряват много - не се пипат с ръка. Ако бъркам някъде - моля дайте съвети.

PS.Контролера е K4AX-PWM , драйвера-SMBP2A ,a моторите са със среден извод, но аз ги свързвам като биполярни - двете намотки последователно , като средния извод виси.
mooooka - напреднал
Въпрос към velsi и Скарталов.
Разстоянието м/у работният плот и държача на шпиндела на нула ли трябва да излиза или остава някакъв промеждутък,или трябва да имам напредвид и дебелината на материала за обработка.
На снимката имам приблизително 25мм. м/у р.плот и държача.

Прикачен файл

chvb.jpg
chvb.jpg (36.49 KиБ) Видяна 3702 пъти
velsi - Почетен майстор
Няма нужда да е на нула. Като сложиш дължината на инструмента и цангата тъкмо нещата си идват на мястото. Мисля, че така е добре.
gorgidanchev - специалист
Имам един малък проблем.Не мога да оправя мащаба спрямо ArtCam 2008 и Mach3 :? :? :?
velsi - Почетен майстор
Ти виж провери как си задал преместването спрямо стъпките. Това в Mach3. Щото при винта е ясно, стъпката е известна и от там се задава и преместването. Но при твоите въжета ... :? Мисля си, че там си объркал нещо.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: