• 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 89
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sstefanov - майстор
Браво! Супер е!
webcambg - специалист
kotaraka написа:
Аз пък направих това:
http://vbox7.com/play:c627c6b9
Кефи абсолютно много :-D Браво!!!
viliando - помощник
Как си успял да постигнеш този ефект...на Ambilite ?
kotaraka - помощник
Ами със леко приложно софтуерче, което следи какво излиза на екрана на монитора: отляво, център дясно. Мога да настройвам контраст, яркост, цветност, дълбочина на следене на картината, отделно да управлявам съставните цветове на всеки канал поотделно.
Софтуера изпраща информацията през USB или COM.
Микроконтролер, който в началото беше ATmega16 а във финалната версия е Attiny2313 на 16MHz тактове честота приема от USB-то или COM порта.
Оттам се конфигурират 12 отделни канала (red-left, green-left, blu-left,red-center, green-center, blu-center,red-right, green-right, blu-right) който се конфигурират едновременно и в реално време. Управлението на всеки канал се извършва черз "широчинно импулсна модулация" тоест имам някакта фиксирана висока честота а се променя широчината(продължителността на инпулса), тоесе запълването може да е 100% при максимален интензитет на светене или примерно 10% за леко светене а може да е 0%(изобщо не свети).На практика за всеки цвят имам 255 нива за регулиране на запълването понеже използвам 8 битов регистър от микроконтролера.
На видеото тактовата честота на контролера е 4MHz и е доста добре. Въпреки това я вдигнах на 16MHz.
Вчера го вкарах в кутийка и съм го фиксирал за монитора.
Скоро ще направя снимки на платката, софтуера, диодите зад монитора..... и ще ги кача.
GARD - специалист
Здравейте и от мен.Интересува ме за направата на отделни букви примерно А с размери височина 50см. и широчино 34см.,през какво разтояние трябва да поставя,в моя случай червени светлодиоди и какъв вид трябва да са,за да ги поставя в плексиглас дебел 4мм,който съм взел и типа му е Опал
viliando - помощник
kotarak...незнам за другите но аз очаквам снимките с голям интерес.
Надявам се да качиш и снимка на схемата на свързване.....ще съм много доволен. :)
webcambg - специалист
viliando написа:
kotarak...незнам за другите но аз очаквам снимките с голям интерес.
Надявам се да качиш и снимка на схемата на свързване.....ще съм много доволен. :)
няма да си само ти :-D
kotaraka - помощник
Извинявам се за забавянето и за лошото качество на някой от снимките. Когато имам възможност ще направя по-добри и по-подробни.
Системката както писах е с 9 независими канала, а сега работя върху вариянта за разширение до 18 канала. Така ще имам (ляво-доло, ляво-горе,център-ляво, център-дясно, дясно-горе, дясно-доло). Приложният софтуер съм го направил и в момента леко го дооформям от към дизайн и го тествам за "бъгове", и някой ден ще се втурна към програмиране на микроконтролера и малко спойки разбирасе.
Ето и малко снимки.
Скоро ще направя и ново видео с подобренията на системата.(Видеото което пуснах (http://vbox7.com/play:c627c6b9) е с тестовата система а в момента нещата са много по добре.)

Прикачен файл

6.JPG
Така изглежда новото приложно софтуерче за 18 канала. Още го дооформям.
6.JPG (29.48 KиБ) Видяна 10886 пъти

Прикачен файл

5.jpg
След като запоих всичко и го изтествах си направих малка дървена кутийка. Вкарах всичко вътре, прибавих малко вентилаторче за охлаждане, сложих и ключе за пускане и спиране. Трябва да я лакирам леко.
Компактни размери.
5.jpg (28.75 KиБ) Видяна 10886 пъти

Прикачен файл

3.jpg
Ето така изглеждаше в началото тестовата постановка. Малката платка която съм учертал е финалната платка. Все още не бяха запоени всички елементи.
Използвам микроконтролера( Atmega16) от голямата платка понеже чаках доставка на микроконтролерите (Attiny23
3.jpg (96.58 KиБ) Видяна 10886 пъти

Прикачен файл

2-2.jpg
Вчера купих тази лента за да я тествам. В магазина от където я купих очакват RGB такива към петък. При реализация на новата системка ще я направя с такива.
2-2.jpg (20.96 KиБ) Видяна 10886 пъти

Прикачен файл

2-1.JPG
Така изглеждаше профилчето с диодите първият път когато го пуснах да го тествам. Сега съм го фиксирал стабилно с топъл силикон за монитора.
2-1.JPG (51.02 KиБ) Видяна 10886 пъти
Последна промяна от kotaraka на вт мар 30, 2010 4:39 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 89

Тема "Осветление със светодиоди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: