LazarGanev написа: ....Ми няма лошо, че са български! Проблема си е в старателната изработка.. Предполагам си разглобявал по-скъпи казанчета, няма някакво чудо голямо ... само малко по-старателно и по-качествени материали. А често точно разни криви отливки и ръбове са проблема и се налага да ги дялка/заглажда човек ... а и уплътненията са все едни икономично малки и втвърдени ... дребни подробности.
sameks написа:За пръв път чувам тази дума '' заусенъци''Ако може да обясните какво е това!Аз лично тези казанчета ги оправям така:Почиствам от слуз и песъчинки и слагам в камбанката няколко подходящи по големина камъчета да тежат.Ако обаче проблема е в швимера-реглаж или нов.Колега от форума ми написа на ЛС, че тази дума "заусенък" е с руска етимология, произход...Българският еквивалент бил "мустак", но руският вариант на мен ми е по-сгоден

Желая успехи в желанието си да съм полезен!
ПП. Искам да се извиня, че съм употребил дума с руски произход. Не съм желал нито да затормозявам някого, нито да обиждам когото и да е. В своята практика на тези паразитни образования съм ги наричал така -заусенъци.Други им казват мустаци, трети ги наричат ръцки (диалектно)...Идеята на темата беше казанчетата, които текат по един или друг начин