• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
vista_bs - напреднал
Здравейте,
надявам се да не съм объркала мястото на темата.
Започнахме ремонт на жилище в 12 годишна кооперация. Почти сме готови, но се оказа, че тавана е не само напукан, но и се рони. Бояджията каза, че е замазан едва ли не само с пясък и е възможно всеки момент да се изсипе на главите ни. Започнахме да събираме мнения за това как да го направим. Но нали знаете - колкото хора питахме, толкова различни мнения чухме. Предложенията са няколко:
1. събаряне на старата мазилка до плоча и замазване на ново
2. събаряне на старата мазилка и полагане на гипсокартон
3. да се залепи отгоре мрежа на два пласта - веднъж по дължина и веднъж по ширина на тавана, да се захване с дюбели за плочата и отгоре да се шпаклова с унифор.
На мен най-лесен и най-евтин ми се струва третия вариант, но според мъжа ми има вероятност старата мазилка да падне заедно с мрежите и всички останали нови материали. Много ви моля за вашето мнение и виждане по въпроса.
Пропуснах да спомена, че има монтиран климатик и при евентуално слагане на окачен таван най-веоятно ще се наложи и неговото местене, което бих искала да си спестя..
Благодаря на всички.
panalov - специалист
Най-добре е да се свали мазилката и след това да се търсят начини да се оправи тавана.Това с мрежите на тавана е временно решение и винаги има риск.
Ако не падне мазилката може да провисне и пак лошо.
Spokoiniq - майстор
Падали са ми 8 квадрата 5см мазилка на главата, имах късмет че бях под лампата, където започваха всички пукнатини и разчовърквайки ги за закърпване всичко се отлепи на пакет около мен и ми обрули ушите.Сваляй до здраво и после кеф ти с гипсова мазилка , кеф ти с картон на конструкция, хем и вата ще мушнеш.
vista_bs - напреднал
Бърз и добър майстор от Бургас? :)
marto - специалист
vista_bs написа:
Бърз и добър майстор от Бургас? :)
имате ЛС :)
vista_bs написа:
Здравейте,
надявам се да не съм объркала мястото на темата.
Започнахме ремонт на жилище в 12 годишна кооперация. Почти сме готови, но се оказа, че тавана е не само напукан, но и се рони. Бояджията каза, че е замазан едва ли не само с пясък и е възможно всеки момент да се изсипе на главите ни. Започнахме да събираме мнения за това как да го направим. Но нали знаете - колкото хора питахме, толкова различни мнения чухме. Предложенията са няколко:
1. събаряне на старата мазилка до плоча и замазване на ново
2. събаряне на старата мазилка и полагане на гипсокартон
3. да се залепи отгоре мрежа на два пласта - веднъж по дължина и веднъж по ширина на тавана, да се захване с дюбели за плочата и отгоре да се шпаклова с унифор.
На мен най-лесен и най-евтин ми се струва третия вариант, но според мъжа ми има вероятност старата мазилка да падне заедно с мрежите и всички останали нови материали. Много ви моля за вашето мнение и виждане по въпроса.
Пропуснах да спомена, че има монтиран климатик и при евентуално слагане на окачен таван най-веоятно ще се наложи и неговото местене, което бих искала да си спестя..
Благодаря на всички.

Мен ако питаш сложи си един опънат таван и ще забравиш за пукнатини,боядисване,прахолия,миризми,и дори ако те наводнят няма да кпне и капка на пода.Има 10 години гаранция.Ако искаш повече информация пиши ми на лични.
boceto84 - помощник
"На мен най-лесен и най-евтин ми се струва третия вариант"

Щом търсите лесен и евтин начин опънатият таван няма да ви свърши работа има лесен монтаж, но е скъп.Друг е въпроса,че ще е най-добрия.Моето мнение за лесен и евтин начин е гипскартон със задалжително вата.преди това махане на старата мазилка. :)

п.с. шпакловката с мрежа върху ронлива мазилка е като железен човек с дървен крак.Ако все пак изберете този вариянт потърсете друг вид шпакловка.По мое мнение ще е добре циментова шпакловка с пластика :) .Унифора няма нужните якостни показатели.
успех
Всеки си има право на вкус и на предпочитания.Пък и всеки си знае финансовите способности,аз просто го дадох като идея,пък и изказах мнение,лек ден.
ktamara - специалист
perdono25 написа:
Мен ако питаш сложи си един опънат таван и ще забравиш за пукнатини,боядисване,прахолия,миризми,и дори ако те наводнят няма да кпне и капка на пода.Има 10 години гаранция.Ако искаш повече информация пиши ми на лични.
колко излиза на квадрат, защото преди 3 години беше много скъпо
torbalan - Дървен философ
аз бих свалил старата мазилка и след това - гипсокартон....
  • 1
  • 2

Тема "Напукан таван - моля за съвети за направата му" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: