Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
sanders - специалист
Няма проблеми да ползваш друга марка грунд. Въпроса е основата да е добра. Много хора даже миват без и пак не е фатално. Левис и дулух са добри бои. Колега не знам какво ти харесва на лекото, според мен е пълен боклук. Мие се, но завинаги :)
wizli - специалист
sanders написа:
Левис и дулух са добри бои. Колега не знам какво ти харесва на лекото, според мен е пълен боклук. Мие се, но завинаги :)
"БОКЛУК" за мене = "за нищо не става"
само че не е така,
ако Леко е зле, Боро как е?
ЛЕВИС и ДУЛУКС са добри бои, но разликата в цената е неоправдана за бюджетен ремонт.
като боядисваш гъзарски апартамент на Витошка - разбира се Дулукс, нали толкова ще вземеш и за твоята работа,
ама за твоя маломерен с 3 деца в Люлин, дали си заслужава скъпата боя?

Ако искаш боята да се мие - трябва да е сатен или гланц, да прави филм който не пуска мръсотията в порите на стената,
това са акрилни, блажни и т.н. "недишащи" бои.
Няма латекс от който да махнеш мазно петно.
:?
maestrovn - помощник
Измивал съм червено вино от стена боядисана с БЕНЕТОН .
Страхотна боя , а и не е толкова скъпа .
http://www.fractalisbg.com/inde2.php?m=222
masterpro - помощник
фасадна със силикон на НИНАХИМ, и си я миете колкото си искате ,
Армагедон - специалист
В даскалото едно време учихме, че се грундира с 4 към 1 вода - латекс :-k . При последното боядисване в нас грундирах едната стая с Боро грунд изглежда не го бях разредил достатъчно , стените станаха буквално стъкло. Латекса се стичаше ( едно псуване настана :x :x ). В другите стаи първо 4 към 1 вода - латекс, след това две ръце и приключих :roll: :roll: Латекса беше Пастело .
pavkatay - майстор
Армагедон написа:
В даскалото едно време учихме, че се грундира с 4 към 1 вода - латекс :-k . При последното боядисване в нас грундирах едната стая с Боро грунд изглежда не го бях разредил достатъчно , стените станаха буквално стъкло. Латекса се стичаше ( едно псуване настана :x :x ). В другите стаи първо 4 към 1 вода - латекс, след това две ръце и приключих :roll: :roll: Латекса беше Пастело .
на грунда обикновено пише като се разреди в указаното съотношение да се пробва на стената и ако не попива и остават огледални повърхности да се разреди още. нормално е различни основи да са в различна степен хигроскопични . твоята стена явно си е искала по-разреден грунд :?
rum_sz - специалист
При условие че стената е грундирана,колко латекс отива на кв. метър :? Не е ли по добре да ползвам латекс за външно боядисване.
EDI - майстор
Намалява разхода доста.Грунда си е грунд, според мен.
rum_sz - специалист
EDI написа:
Намалява разхода доста.Грунда си е грунд, според мен.

За 40кв.м около 10кг. латекс дали ще стигнат.Вчера с жената ходихме по магазините,и тя хареса на оргахим и мегахим готови цветове.Досега не съм ползвал готов цвят заводско пройзводство и немога да взема правилното решение,дали да ми разбъркат цвета или да ползвам готов цвят.Стаята е на село така че,нещо нормално като качество и цена трябва да съчетая.
EDI - майстор
Трябва да стигне, като гледам.Отиват към 7-8 до 10 квадрата на литър горе-долу.

Тема "Грундиране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: