Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
sasooooooooo - "специалист"
Дойде време да прелакирам пода в хола. Сега се чудя кой лак да избера. От Девата имам добри наблюдения /в спалнята лакирах с него/, сега обаче гледам този Бона на водна основа. Някой ползвал ли го е? Две или три ръце смятам да мина.
Стария лак в хола беше някакъв еднокомпонентен гръцки, но се оказа слабо износоустойчив, щом за три години се протърка на места :| Сигурно протърканото ще го "подсиля" предварително с още една-две ръце :?
Ползвам съм и друг лак на водна основа, чешки специален за коркови покрития - пълен скъп боклук, той за няма и шест месеца се изтърка :x

Или варианта:
1-2 ръце Bona gel
1-2 ръце Bona mega
begemot1 - специалист
И аз не харесвам лак на водна основа......
Като видиш че не стига , хайде на чешмата .....и ти стига :-D
Chefo77 - майстор
Колеги, мисля че просто не сте ползвали скъп лак на водна основа. Не са за изхвърляне изобщо даже. Всъщност, не се сещам за достатъчно добър еднокомпонентен лак на каквато и да е основа.
Истинското лакиране е 3 или 4 ръце, задължително с междинно шлайфане с шкурка (например 400). По-малко ръце - слабо покритие, 5 и повече - риск да се "обели".
Вече за марка ... колегите, които се занимават с циклене/лакиране и имат много повече наблюдения.
nasco2 - специалист
На LEVIS и на SIRCA са добри лаковете на водна основа. За една ръка какъвто и да е лак направо забрави, две е компромис, три са достатъчни, 4 не вреди. пет колегата преди мен го е казал. Шлаифането между 1 и 2-ра ръка е задължително. На BONA не препоръчвам лака за натоварени помещения.
parketmilanov - специалист
привет на всички,чекай и аз да се изплюща кат минка на чеиз по тас тема :)предварително да си кажа че това е мое лично мнение на база емперичен опит.
та:прелакирането е доста тегаво когато се умешват различни по марка и типове паркет винаги има риск- та:
1.2 ръце гел и 2 ръце мега е логично но напоследък геловете и на бона и на ирса не са това което бяха и аз и колеги напоследък брахме много ядове с таз технология .
2.на Ирса лаковете са доста добри като финиш особленно средния и високия клас- 29 до 40 ина лева на литър
на бона мегата не е лош /не е за подценяване но не е толкова здрав колкото ни се иска като полиуретановите лакове-нужно е задължително да се минава 1 път на месец или два с едно бона рефреш/нещо като полираща паста за коли .....и си стои доста добре
аз лично предпочитам полиуретановите лакове-по красив и доста здрав финиш дават-като марки-сирка,Ica, DEVA/които са може би най-добрите цена качество/13-20лв/за литър според зависи от опаковката и вида
Май картинката ми се изясни, че везните клонят към Девата...
Все пак имам още месец, ако изникне нещо.
Благодаря за мненията.
Тези дни ще лакирам и се чудя, понеже за пръв път ще прелакирам, има ли някаква тънкост?
Другото което ме притеснява са местата с поизтъркан стар лак. Имах идея да ги лакирам само тях отделно и после всичко заедно, но като че ли взех да се разубеждавам.
Смятам три ръце лак да сложа, но там където не е протъркано, със стария лак ще станат шест ръце. Не идва ли в повечко?
Как мислите?
единак - специалист
Там, където казваш, че е поизтрит стария лак може да ти се получат петна или като се освети да се вижда релеф...
Едно освежаване не е излишно, още повече щом му е дошло времето за нов лак. Не си ли струва да го изциклиш малко?
Под освежаване какво имаш в предвид?
За циклене не може да става и дума, защото става въпрос за корково покритие.
Леко със ситна шкурка ще лъсна малко по изтърканото, че така голо малко е посивяло :?

Тема "Лак Deva quick или Bona traffic, или...?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: