• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
jakuzi - специалист
stivemaster написа:
Здравеите на всички.Вече две години за материал за зидане на тухли - каквито и да било включително газобетонни блокове от автоклавен и пенобетон,полистиролбетон или бетонни тела използвам пластификатор заместващ варта.Изпробвайки различни видове с различно качество и цена от тези които пробвах най сполучлив като че ли ми се струва http://www.isomat.gr/index.php/bg/ДОБАВ ... .flypage2/ но има най различни фирми производители вече.Към обичайната цименто-пясъчна смес 1/4 се добавя от пластификатора според дозировката на опаковката.Освен изключителното удобство от използването му дава възможност за работа и през зимата до -7 гр.т.е. мразоустойчив.Препоръката ми към всеки е за зидарски разтвори и особено за циментова мазилка пък и в замазка ако щете никога вече не използвайте вар.Дори и в България вече има пластификатори на много фирми напълно заместващи и превъзхождащи качествата на варта и изключващи недостатъците и.
Това ,че варта пропуква замазката ,а от там съответно фаянс ,теракот го разбрах преди няколко дни когато се наложи за да укрепим направената подова канализация Ф50 използвахме варо-циментен разтвор.Човек винаги се учи няма значение какъв опит има. :)
stivemaster - майстор
Здравейте. На тази която съм дал като линк е около 8 лв./л. ако вземаш 1 л. иначе цената пада до около 5лв./л. на туба 20л. един литър стига за около 2.5 м3 разтвор за зидария.Ето линк с дозировката. http://www.isomat.gr/index.php?option=c ... uct_id=168
krasimir.iankow - напреднал
Бладодаря на всички, които споделиха по моя въпрос. Интересува ме за 2400 бр. четворки колко пясък и колко цимент трябва да взема! Какво Ви е мнението за каменното брашно!
aifos - напреднал
Какво е съотношението на цимента и пясъка за зидане?
stivemaster - майстор
За 2400 четворки ти трябват около 400 кг.цимент и 1.5 т . пясък и около 400 мл. от описания пластификатор.
piron45 - майстор
Сега ако някой сподели от къде могат да се купят продуктите на " Изомат" , защото в Самоков никой не ги знае. На сайта им също няма указания за магазини.
complast - специалист
Централния склад на Изомат е в Доброславци.И на мен ми е "през
ръка" но ходя до там да си вземам пластификатор и ускорител за
моите огради.
kuuuuuul - майстор
И аз преди години опитах този пластификатор и от тогава забравих варта.
http://www.novostroy.com/compaktuna/compaktuna.htm
PIP - майстор
piron45 написа:
Сега ако някой сподели от къде могат да се купят продуктите на " Изомат" , защото в Самоков никой не ги знае. На сайта им също няма указания за магазини.
Ходи в 'монтажи' и питай за пластификатор. Точно тази марка може и да нямат, но със сигурност имат добри пластификатори.
stiv1961 - майстор
Утре, вдругиден мисля да започвам зидане на една стеничка с бетонни блокчета с пясъчно-циментов разтвор. Какво е съотношението цимент/ пясък?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "материал за зидане на тухли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: